Orban, despre PSD: Să susţii o sarabandă de măsuri arată completă lipsă de responsabilitate / Replica lui Ciolacu: Nu, domnule premier, e un vot responsabil şi o dovadă de bun simţ

Ludovic Orban a declarat, referitor la dublarea alocaţiilor pentru copii propusă de PSD, că denotă o lipsă totală de responsabilitate. Premierul a precizat că o asemenea măsură are ca impact o creştere cu şase miliarde de lei a cheltuielilor. Marcel Ciolacu îi transmite premierului că ar exista bani la buget pentru o astfel de măsură dacă banii nu ar fi gestionaţi de „cohortele de politruci incompetenţi” din ministere.

510 afișări
Imaginea articolului Orban, despre PSD: Să susţii o sarabandă de măsuri arată completă lipsă de responsabilitate / Replica lui Ciolacu: Nu, domnule premier, e un vot responsabil şi o dovadă de bun simţ

Orban, despre PSD: Să susţii o sarabandă de măsuri arată completă lipsă de responsabilitate

„Ştim foarte clar că suntem după un an 2019 în care politicile guvernamentale ale PSD au făcut praf bugetul României, au generat cheltuieli şi o risipă de neimaginat, au creat grave disfuncţionalităţi în economie, iar anul care vine, în 2020, e anul în care România trebuie să dea un semnal ferm că se angajează să lupte cu toate dezechilibrele economice care riscă să afecteze evoluţia pe termen lung a economiei româneşti”, a afirmat Ludovic Orban, miercuri seara, la Digi 24.

Prim-ministrul a adăugat că PSD vrea în continuare să facă praf imaginea ţării noastre şi să ducă România pe o treaptă mai jos decât au adus-o în ultimii trei ani de guvernare.

„În condiţiile acestea, când ştii foarte bine că bugetul a fost construit în nişte constrângeri inimaginabile, cu toate acestea am reuşit să construim un buget realist, care nu se bazează pe minciunile care au existat în construcţia bugetară din anii anteriori. În aceste condiţii să vii să susţii o sarabandă de măsuri care fie provoacă reduceri dramatice ale bugetului, ale veniturilor bugetului, fie creşteri foarte mari ale cheltuielilor bugetare, arată o completă lipsă de responsabilitate. Mie îmi pare că unii pur şi simplu vor să facă praf imaginea României şi parcă vor să ducă şi mai jos România decât au dus-o în ultimii trei ani de guvernare”, a completat Orban.

Liderul PNL a mai spus că că impactul bugetar pentru dublarea alocaţiilor pentru copii ar fi de 6 miliarde de lei. Ludovic Orban a precizat că nu sunt necere măsuri de austeritate, ci de o politică prin care să fie refăcute gradual echilibrele economice.

„Vă spun care e impactul. Impactul este peste 6 miliarde. Gândiţi-vă ce înseamnă o creştere a cheltuielilor cu 6 miliarde în condiţiile în care diminuarea cheltuielilor am dus-o spre o limită peste care foarte greu se poate trece, pentru că aici nu e bine să aplici nişte măsuri de austeritate, nişte politici în care să restrângi consumul, în care să reduci cererea pe piaţă. Politica de reasigurare a echilibrelor trebuie să fie făcută gradual, astfel încât să nu existe efecte negative asupra creşterii economice care se datorează în mare parte unor alţi piloni. Să vii cu creşterea alocaţiilor, să vii cu invenţia – salarii pentrru profesori, la angajare două salarii pe an, şase salarii la pensionare, să vii cu 10.000 de lei pentru fiecare medic veterinar. Oamenii aceştia nu înţeleg în ce situaţie ne găsim. Ăştia îşi imaginează că românii sunt chiar atât de lipsiţi de înţelegere faţă de probleme?”, a conchis premierul.

Ciolacu, replică pentru Orban: Nu, domnule premier, e un vot responsabil şi o dovadă de bun simţ

„Nu, domnule prim-ministru, este un vot responsabil şi o dovadă de bun simţ! Bani în buget există, numai că trebuie gestionaţi corect şi renunţat la cohortele de politruci incompetenţi cu care aţi umplut ministerele”, a scris Marcel Ciolacu, miercuri seara, pe Facebook.

Ludovic Orban a declarat, referitor la dublarea alocaţiilor pentru copii propusă de PSD, că denotă o lipsă totală de responsabilitate. Premierul a precizat că o asemenea măsură are ca impact o creştere cu şase miliarde de lei a cheltuielilor.

„În condiţiile acestea, când ştii foarte bine că bugetul a fost construit în nişte constrângeri inimaginabile, cu toate acestea am reuşit să construim un buget realist, care nu se bazează pe minciunile care au existat în construcţia bugetară din anii anteriori. În aceste condiţii să vii să susţii o sarabandă de măsuri care fie provoacă reduceri dramatice ale bugetului, ale veniturilor bugetului, fie creşteri foarte mari ale cheltuielilor bugetare, arată o completă lipsă de responsabilitate. Mie îmi pare că unii pur şi simplu vor să facă praf imaginea României şi parcă vor să ducă şi mai jos România decât au dus-o în ultimii trei ani de guvernare”, a explicat Orban, la Digi 24.

Camera Deputaţilor a votat, decizional, iniţiativa legislativă care prevede dublarea alocaţiei pentru copiii între 2 şi 18 ani, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap.

Legea va ajunge la promulgare la preşedintele Klaus Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici