Orban: „Digitalizarea ANAF e obiectivul nostru fundamental. Paşii mari nu-i poţi face în şase luni”

  • Digitalizarea administraţiei, implicit a ANAF, este un obiectiv fundamental asumat de guvernarea liberală, fiind făcuţi „paşi mici” în acest sens, din cauza epidemiei de coronavirus şi a crizei economice, a declarat premierul Ludovic Orban.
  • Premierul a spus că există un set de obiective clare, dar care nu pot fi făcute „peste noapte”.
390 afișări
Imaginea articolului Orban: „Digitalizarea ANAF e obiectivul nostru fundamental. Paşii mari nu-i poţi face în şase luni”

Orban, despre digitalizarea ANAF Foto: Mediafax

Ludovic Orban a făcut noi precizări despre ANAF, luni.

„Cât priveşte taxele şi impozitele, nu ştiu dacă ştiţi, dar ANAF nu are compartiment pentru digitalizare, compartiment informatic. De digitalizarea ANAF se ocupă compartimentul din Ministerul Finanţelor care, probabil, trebuie întâi să digitalizeze Ministerul Finanţelor. Sigur că n-o să aşteptăm înfiinţarea unui comaprtiment. Avem obiective clare, am făcut paşi în această direcţie, e adevărat mici. Dar paşii mari nu-i poţi face în şase luni, din care patru luni de criză. Aici au fost finanţări de la Banca Mondială pentru digitalizarea ANAF, banii n-au fost folosiţi. Au fost obligaţi patronii să-şi cumpere case de marcat care să trimită online informaţiile, iar ANAF de trei ani nu şi-a luat serverele pe care să centralizeze informaţia”, a declarat Ludovic Orban,

El a mai spus că în vamă nu a funcţionat nici un scanner cumpărat, aparatura fiind doar „mobilier”.

„Niciodată cei care operau aceste scannere nu au avut niciun interes ca ele să funcţioneze. Despre ce vorbim? Evident că digitalizarea ANAF e obiectivul nostru fundamental. Am urmărit modele din alte ţări pe care le putem urma. Nu poţi face peste noapte. Noi nici nu avem în nomenclatorul de meserii designerul de aplicaţii. Cauţi în administraţia publică oameni bine intenţionaţi, se formează echipe foarte greu, iar acestea întâmpină o mare rezistenţă pentru că primul lucru pe care trebuie să-l faci e să-l convingi pe funcţionar că e inclusiv în interesul lui să digitalizeze operaţiunile. E un obiectiv clar asumat care se va derula pe cât de rapid e posibil”, a mai spus premierul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici