Orban explică de ce liberalii nu au venit la votul de învestire a Guvernului: Erau în autoizolare

Ludovic Orban a declarat, duminică, în cadrul unei videoconferinţe, că liberalii nu au fost prezenţi la învestirea guvernului său, deoarece se aflau în autoizolare. Premierul a subliniat că războaiele politice trebuie să înceteze şi că va colabora cu toate formaţiunile politice.

440 afișări
Imaginea articolului Orban explică de ce liberalii nu au venit la votul de învestire a Guvernului: Erau în autoizolare

Orban explică de ce liberalii nu au venit la votul de învestire a Guvernului: Erau în autoizolare

„Parlamentarii PNL nu au fost prezenţi decât în număr de 44, tocmai pentru că ceilalţi parlamentari nu au venit la Parlament, autoizolându-se pentru a nu transmite virusul, în caz că sunt infectaţi cu acest virus. Salut şi apreciez decizia parlamentarilor din fiecare partid care au decis să învestească Guvernul. Este o decizie responsabilă, o decizie care arată că Parlamentul a înţeles momentul în care ne găsim şi că a considerat prioritară învestirea Guvernului”, a spus Ludovic Orban, într-o videoconferinţă de presă.

Premierul spune că războaiele politice trebuie să înceteze, în contextul crizei generate de coronavirus şi că va colabora cu toate partidele politice pentru a limita efectele negative ale epidemiei.

„Din punctul meu de vedere, cred că războaiele politice, încercarea de a câştiga capital politic ieftin din exploatarea acestui subiect care este epidemia de coronavirus trebuie să înceteze. Cred că toate forţele politice trebuie să colaboreze pentru a găsi cele mai bune măsuri pentru a limita efectele răspândirii de coronavirus, pentru a apăra sănptatea cetăţenilor români şi pentru a reduce la maxim impactul economic negativ al acestei pandemii. Voi colabora cu toate formaţiunile politice, voi colabora cu Parlamentul ca instituţie şi voi încerca să fiu la înălţimea încrederii care mi-a fost acordată”, a adăugat Orban.

Guvernul Orban a fost învestit de Parlament, sâmbătă, cu 286 de voturi. Aproximativ 30 de liberali au fost, însă, prezenţi la votul din plen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici