Orban: Guvernul să-şi asume răspunderea pentru situaţia pensionarilor dându-şi demisia

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că Guvernul Boc trebuie să-şi asume răspunderea pentru deteriorarea condiţiilor de viaţă ale pensionarilor dându-şi demisia şi că legea privind pensiile ar trebui dezbătută în Parlament.

19 afișări
Imaginea articolului Orban: Guvernul să-şi asume răspunderea pentru situaţia pensionarilor dându-şi demisia

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

"Guvernul trebuie să-şi asume răspunderea pentru deteriorarea condiţiilor de viaţă ale pensionarilor, pentru nerespectarea angajamentelor luate faţă de pensionari în campania electorală şi prin programul de guvernare. Guvernul trebuie să-şi asume răspunderea în faţa pensionarilor pentru că aceştia nu mai au posibilitatea să îşi ia medicamente să-şi trateze bolile de care suferă, să-şi asume răspunderea pentru scăderea dramatică a puterii de cumpărare a pensionarilor, şi singura formă prin care îşi poate asuma răspunderea este să-şi prezinte demisia", a declarat Ludovic Orban.

Liderul PNL a mai spus că legea pensiilor ar trebui dezbătută de Parlament şi nu adoptată prin angajarea răspunderii de către Executiv.

"În mod evident este necesară o lege prin care să nu existe nici un fel de discriminare între categoriile diferite de pensionari. Singurul principiu care să stea la baza stabilirii cuantumului pensiilor să fie principiul contributiv. Aş fi de acord cu o asemenea lege, dar dezbaterile referitoare la o lege a pensiilor în care să se elimine discriminările între pensionari şi să se statueze un principiu universal, şi anume principiul contributiv, care să stea la baza calculului pensiilor, datează încă din perioada noastră de guvernare", a conchis Orban.

Guvernul a decis să îşi angajeze răspunderea în Parlament pentru legea pensiilor, a anunţat premierul Emil Boc.

Proiectul de lege a fost aprobat de Guvern şi va fi transmis Parlamentului, în vederea angajării răspunderii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici