Video Orban îi cere lui Tătaru demiterea Sorinei Pintea reinstalată în funcţie: Uzaţi de prerogativele pe care le-aţi dobândit

Premierul Ludovic Orban i-a cerut, în şedinţa de Guvern de joi, ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, să o demită pe Sorina Pintea din funcţia de manager al Spitalului Judeţean Baia Mare, solicitându-i să „uzeze de prerogativele pe care le-a dobândit”.

4733 afișări

„Solicitarea mea e să uzaţi de prerogativele pe care le-aţi dobândit prin Ordonanţa de Urgenţă adoptată în baza drecretului privind instituirea stării de urgenţă şi să demiteţi vechiul director care a revenit asupra demisiei şi care, din câte am înţeles, s-a numit pe sine director medical în spitalul judeţean”, i-a transmis, joi, premierul ministrului Sănătăţii.

Nelu Tătaru a răspuns: „Am luat legătura în Maramureş şi pregătim procedurile”.

Anterior, joi, întrebat într-o conferinţă de presă despre revenirea Sorinei Pintea în funcţia de manager la Spitalul Judeţean Baia Mare, după ce şi-ar fi retras demisia, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a spus că MS va evalua situaţia şi va lua decizii.

Fostul ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, în prezent sub control judiciar pentru luare de mită, şi-a retras demisia din funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, înregistrată în 5 martie, şi a anunţat că este în concediu medical.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Maramureş au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că Sorina Pintea a obţinut postul de manager al spitalului prin concurs, iar mandatul îi expiră în acest an.

„Sorina Pintea a transmis o adresă la Consiliul Judeţean Maramureş prin care a anunţat că îşi retrage demisia din funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare înainte de împlinirea termenului după care demisia producea efecte. Dânsa informează Consiliul Judeţean Maramureş că rămâne în concediu medical şi propune ca în funcţia de manager al spitalului să fie înlocuită de directorul medical Vasile Pop, ca interimar. Noi am luat act de această retragere a demisiei şi am informat la rândul nostru spitalul din Baia Mare. Sorina Pintea a obţinut postul de manager prin concurs, iar mandatul îi expiră în acest an”, au spus reprezentanţii CJ Maramureş.

Demisia Sorinei Pintea din funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare a fost înregistrată, în 5 martie, la Consiliul Judeţean Maramureş. În demisia înregistrată la CJ Maramureş, Sorina Pintea a scris că a demisionat din funcţia de manager al Spitalului din Baia Mare având în vedere că este cercetată penal într-un dosar al DNA şi pentru o bună desfăşurare a urmăririi penale şi a procesului penal. Fostul ministru al Sănătăţii a fost plasată sub control judiciar pentru luare de mită.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
tătaru,
pintea,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici