Orban îşi doreşte ca Bucureştiul să fie "Viena Balcanilor"

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Ludovic Orban, a declarat, duminică, la lansarea candidaţilor liberali la primăriile Bucureştiului, că şi-a depus candidatura pentru că vrea un oraş curat, o "Vienă a Balcanilor", menţionând că, prin el, PNL are "mâna hotărâtă" care să conducă acest oraş.

16 afișări
Imaginea articolului Orban îşi doreşte ca Bucureştiul să fie "Viena Balcanilor"

Orban îşi doreşte ca Bucureştiul să fie "Viena Balcanilor" (Imagine: Mediafax Foto)

Candidatul PNL la Primăria Bucureştiului a fost prezentat de Victor Piţurcă şi interpretul Dan Bittman, care l-au lăudat pentru calităţile sale şi care şi-au exprimat convingerea că liberalul va câştiga alegerile.

Mai mult, Bittman a ţinut să-l sfătuiască pe Ludovic Orban "să se împrietenească mai mult cu ecranul pentru că dacă va reuşi să le transmistă oamenilor din acest oraş felul său de a fi, cu siguranţă va fi viitorul primar al Bucureştiului".

El a lansat un apel şi liberalilor prezenţi, amintindu-le că îi aşteaptă o bătălie pe viaţă şi pe moarte la locale.

"Cred că Ludovic Orban ştie şi el că este cel mai evocat politician din România la ora actuală, fiind ministrul Transporturilor, bănuiesc că milioane de şoferi se gândesc la domnia sa. Sper să facă treabă bună şi să aibă o echipă excepţională, pentru că dincolo de atmosfera aceasta festivă, de steaguri, baloane şi fulare, cred că sunteţi cu toţii conştienţi că începe o luptă pe viaţă şi pe moarte, că aveţi adversari pe măsură, şi că în măsura în care domnul Orban va ştii să-şi respecte adversarii şi să exploateze la maximum carenţele lor va câştiga această luptă", a spus Bittman.

La rândul său, Victor Piţurcă a menţionat că a venit la lansarea candidaţilor PNL la primăriile din Bucureşti pentru a-şi susţine prietenul, pe Ludovic Orban, despre care a spus că este uimit de capacitatea sa fizică şi psihică, menţionând că şi-ar dori ca unul din căpitanii săi de echipă să se asemene cu Orban.

Orban a spus că prietenii săi Victor Piţurcă şi Dan Bittman, care i-au anunţat intrarea în scenă, l-au lăsat aproape fără cuvinte, pentru că au spus aproape ceea ce era important de spus despre el.

"Simt nevoia astăzi (duminică -n.r.) să încerc să dau la o parte tot felul de văluri pe care au încercat să le pună între mine şi cetăţeni, tot felul de oameni rău intenţionaţi, care au încercat să mă prezinte într-o imagine care nu are absolut niciun fel de legătură cu ceea ce sunt eu. Candidez la Primăria Capitalei pentru că trăiesc ca un bucureştean obişnuit, locuiesc în Balta Albă, într-un apartament cu patru camere şi stiu foarte bine ce păţeşte un cetăţean", a spus Orban.

"Ştiu foarte bine ce înseamnă să deschizi robinetul de apă caldă şi să aştepţi unu, două, trei munite până îţi vine apa caldă pe ţeavă, ce înseamnă să-ţi închiriezi loc de parcare şi locul să fie ocupat de alţii, ce înseamnă o stradă atunci când dă ploaia, ce înseamnă să te deplasezi la serviciu, să aştepţi în staţii autobuzele sau cum e să faci piaţa. Sunt un om cât se poate de normal şi candidez pentru că nu mai suport felul în care arată Bucureştiul azi", a adăugat Ludovic Orban.

El a subliniat că şi-a depus candidatura pentru că este convins că "Bucureştiul a fost lăsat pe ultimul loc de cei care au fost primari generali în ultimii 18 ani".

"Bucureştiul trebuie să fie cu adevărat pe primul loc pentru toţi candidaţii la primării, pentru cetăţeni, pentru voi, ca reprezentanţi ai unui partid care trebuie să guverneze Bucureştiul ca pe o capitală occidentală, ca pe o capitală europeană", a apreciat candidatul PNL la Primăria Generală a Capitalei.

"Candidez pentru că vreau un Bucureşti curat în care să domnească ordinea, un Bucureşti frumos, care să devină o Vienă a Balcanilor, Capitala Europei Centrale şi deVest, un Bucureşti cu care să ne mândrim în faţa tuturor străinilor, vreau cu adevărat un Bucureşti de care să fim mândri şi pentru a aduce Bucureştiul la acest punct depinde de fiecare din dumneavoastră să-i convingeţi pe bucureşteni că avem mâna hotărâtă care să conducă Bucureştiul", a susţinut Ludovic Orban.

Ludovic Orban a ţinut să le răspundă şi prietenilor săi care îl întreabă uneori de unde are atâta energie, menţionând că are energie tot timpul pentru că este sensibil la oameni şi la problemele lor.

Întrebat apoi de ziarişti care este pronosticul său pentru turul doi la Primăria Capitalei, Orban a spus că nu este ghicitoare, menţionând că tot ceea ce vrea este să prezinte bucureştenilor soluţiile şi programul şi să voteze în cunoştinţă de cauză.

El a spus că va evita să se refere la contracandidaţii săi, nu va ataca şi va încerca numai să se apere atunci când se vor spune lucruri neadevărate despre el.

Întrebat cât de mult va conta accidentul din decembrie pentru campania sa, Orban a răspuns că el nu stă într-un turn de fildeş, adăugând că este un om aflat în permanent contact cu oamenii şi toată lumea a remarcat că a fost o campanie şi o făcătură împotriva sa. "A fost o campanie dusă împotriva mea pentru încercarea de a mi se distruge imaginea şi nu numai că nu mi-a adus deservicii, dar mi-a adus extrem de multe servicii, pentru că oamenii au putut să mă cunoască mai bine", a adăugat el.

Orban a primit din partea unei colege de partid o jucărie reprezentând un buldog cu un ciolan. Ea i-a spus candidatului PNL la Primăria Bucureştiului să îi dea ciolanul ca să nu latre.

Întrebat despre absenţa premierului Tăriceanu de la eveniment, Ludovic Orban a spus că premierul se află în teritoriu la o altă lansare a candidaţilor PNL, dar a anunţat că preşedintele PNL va participa la lansarea publică a candidaţilor liberali şi a programelor lor pentru primăriile Capitalei, care se va desfăşura în data de 30 aprilie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici