Orban: Mulţumesc grupurilor politice pentru susţinere, dar sunt încă prizoniere ale unor concepte

Premierul Ludovic Orban le-a mulţumit, duminică, grupurilor politice care au sprijinit PNL, dar consideră că „în multe situaţii gândesc altfel, sunt încă prizonieri ai unor altor concepte de dezvoltare a României”. El a zis că nu îi e teamă şi nu se lasă judecat de actuala majoritate parlamentară.

687 afișări
Imaginea articolului Orban: Mulţumesc grupurilor politice pentru susţinere, dar sunt încă prizoniere ale unor concepte

Orban: Mulţumesc grupurilor politice pentru susţinere, dar sunt încă prizoniere ale unor concepte

„Închei prin a vă spune, intrăm într-o perioadă tulbure, haide să fim cinstiţi, cu 21% în Parlamentul României şi cu o susţinere eterogenă, care este asigurată de mai multe grupuri politice, cărora celor mai mulţi le mulţumesc pentru sprijinul pe care mi l-au dat, dar în multe situaţii gândesc altfel decât noi, sunt încă prizonieri ai unor altor concepte de dezvoltare a României. Cu 22% este foarte greu să guvernezi România”, a spus premierul Ludovic Orban.

„O spun limpede, nu ştiu ce se va întâmpla în Parlament, dar vă zic clar, nu mă las judecat de actuala majoritate din Parlament, care nu are nicio legătură cu interesul României”, a completat el.

Şeful Executivului a susţinut că nu se teme de această majoritate.

„Nu îmi este teamă de ei şi, indiferent, ce se va întâmpla în următoarea perioadă, noi avem un singur lucru de făcut, să răspundem aşteptărilor românilor, să ne ducem către fiecare român, să le arătăm visul nostru, credinţa noastră şi puterea de a le realiza, să reuşim în toate alegerile care vor urma, indiferent că sunt alegeri într-un tur, în două tururi, cu alegeri directe, cu alegeri indirecte, că o să fie parlamentare la termen sau anticipate, să câştigăm alegerile, pentru că doar astfel România poate să ajungă la realitatea pe care o visez eu şi o visaţi fiecare dintre voi.

„În 1875, 4 fracţiuni ale Partidului Naţional Liberal s-au unit şi a urmat lunga guvernare liberală, între 1876 şi 1888 cu Ion I. C. Brătianu, care a scos România din fanar şi din zona de influenţă turcească şi a plasat-o definitiv în Europa, acolo unde îi este locul”, a conchis Orban.

Consiliul Naţional al PNL a avut loc duminică, la Palatul Parlamentului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici