Orban: Nu am discutat propunerea lui Cernea; Remus Cernea: PNL violează Constituţia

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că BPC nu a abordat solicitarea lui Remus Cernea, menţionând că liberalii acţionează în baza legii existente, în replică Remus Cernea acuzând PNL că nu respectă principiile liberale şi violează Constituţia.

31 afișări
Imaginea articolului Orban: Nu am discutat propunerea lui Cernea; Remus Cernea: PNL violează Constituţia

Orban: Nu am discutat propunerea lui Cernea; Remus Cernea: PNL violează Constituţia (Montaj foto)

Întrebat dacă PNL a discutat despre retragerea candidaturii lui Radu Stroe, Orban a răspuns negativ.

"Nu trebuie să scoatem noi castanele din foc pe care le-au băgat alţii. Ca atare, noi acţionăm în baza unei legislaţii existente, în vigoare. Ne-am mobilizat pentru a asigura locuitorilor din Colegiul 1 o reprezentare cât mai serioasă în Parlamentul României şi avem ca obiectiv câştigarea Colegiului 1", a spus Orban.

La rândul său, Radu Stroe a declarat că nu se retrage din cursa electorală, motivând că este tardiv având în vedere că buletinele au fost publicate. El a adăugat că PNL va propune modificarea Legii electorale, în sensul permiterii independenţilor să candideze la alegerile parţiale.

Remus Cernea: PNL dovedeşte că nu respectă principiile liberale

În replică la decizia PNL de a nu-l retrage pe Radu Stroe din cursa electorală, Remus Cernea a spus că, din păcate, PNL dovedeşte că nu respectă principiile liberale.

"PNL dovedeşte că nu respectă dreptul de a alege şi de a fi ales şi că nu respectă Constituţia. În această situaţie, eu fac un apel către toţi cetăţenii din Colegiul 1 din Bucureşti să meargă la vot pe 17 ianuarie şi să pună ştampila pe ambii candidaţi în mod nediscriminatoriu, anulându-şi astfel votul şi dând un semnal de protest faţă de maniera în care au fost organizate aceste alegeri, cu încălcarea Constituţiei, prin interzicerea candidaturilor partidelor parlamentare şi a independenţilor", a spus Cernea.

El a adăugat că prin acest gest liberalii violează Constituţia.

Remus Cernea, a cărui candidatură în Colegiul 1 a fost respinsă de Biroul Electoral, a cerut luni conducerii PNL să retragă candidatura lui Radu Stroe şi să aştepte împreună o decizie a Curţii Constituţionale la excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Partidul Verde.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici