Orban: Obiectivul nostru este să revenim la putere pe uşa din faţă

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, duminică, la Timişoara, că, în prezent, liberalii au două soluţii de alianţe, cu PDL şi cu PSD, amândouă fiind nefireşti, dar obiectivul lor este să revină la putere "pe uşa din faţă", şi nu "în bagajele vreunuia din cele două FSN-uri".

15 afișări
Imaginea articolului Orban: Obiectivul nostru este să revenim la putere pe uşa din faţă

Orban: Obiectivul nostru este să revenim la putere pe uşa din faţă (Imagine: Mediafax Foto)

"Aşa cum este PNL astăzi nu are decât două soluţii de alianţe care sunt nefireşti amândouă: cu PD şi cu PSD. Ceea ce ne interesează este să deschidem partidul, să atragem în partid oameni de calitate. (...) Ca atare, obiectivul nostru este să revenim la putere, nu în bagajele vreunuia dintre cele două FSN-uri, să revenim la putere pe uşa din faţă şi având cu adevărat conducerea Guvernului", a declarat Orban.

Întrebat cât de tare a afectat credibilitatea partidului susţinerea lui Mircea Geoană în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, Orban a răspuns că, în prezent, PNL se află la cea mai mare cotă în sondaje în ceea ce priveşte favorabilitatea.

"Astăzi, PNL se află la cea mai mare cotă în sondaje în ceea ce priveşte favorabilitatea, cât şi în ceea ce priveşte intenţia de vot de la revoluţie încoace. Ca atare, într-adevăr, ne-a afectat, dar nu neapărat susţinerea lui Geoană, cât poziţia clară, constantă, a PNL împotriva oricărui compromis cu autocratismul, cu mitocănia, cu lipsa de civilizaţie, nonvaloarea. Această atitudine de promovare constantă a unor idei, principii, valori în viaţa publică românească a dus PNL într-o poziţie care-i permite să aspire, cu legitimitate, la atingerea obiectivului de câştigare a alegerilor în 2012", a afirmat Orban.

Ludovic Orban a adăugat că, în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale, mesajul PNL "nu a fost tradus" aşa cum ar fi trebuit, însă este convins că acesta va fi cunoscut de cât mai mulţi oameni până la următoarele alegeri.

"Mesajul nostru a fost de a aduce bunul simţ în viaţa publică. De a înlocui politicienii care fură, care mint, care ameninţă, care se îmbogăţesc, cu oameni care să aibă şapte ani de acasă, să respecte normele morale fireşti, să aibă cu adevărat acea misiune internă pe care să şi-o asume, de a servi interesul public şi de a acţiona pentru a rezolva probleme cetăţenilor. Sigur că, poate, nu l-am tradus aşa cum am fi vrut. Orice mesaj are nevoie de un timp pentru a pătrunde şi pentru a ajunge la fiecare cetăţean al acestei ţări. Sunt convins că acest mesaj va fi cunoscut de cât mai mulţi oameni", a afirmat Orban.

Ludovic Orban a participat, duminică, la Timişoara, la aniversarea a 20 de ani de la reînfiinţarea partidului în Timiş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici