Orban pledează pentru congres al PNL organizat după statut

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, ca reacţie la cererea liberalului Sălăvăstru de organizare a unui congres extraordinar, că el pledează pentru organizarea congresului conform prevederilor din statut şi nu pentru unul extraordinar.

14 afișări
Imaginea articolului Orban pledează pentru congres al PNL organizat după statut

Orban pledează pentru congres al PNL organizat după statut

"Statutul reglementează în mod expres modalităţile de desfăşurare a congresului partidului. Prima Delegaţie Permamentă de după alegerile parlamentare convoacă congresul, iar până la întrunirea congresului se desfăşoară adunări generale în toate organizaţiile locale şi conferinţe judeţene în toate filialele judeţene, după care se întruneşte congresul. Aceste lucruri sunt prevăzute în mod expres în statut. Congresul extraordinar, dacă se vrea, trebuie să modifice în primul rând statutul şi apoi să ia alte decizii", a susţinut Ludovic Orban.

Întrebat dacă este de acord cu ideea convocării unui congres extraordinar, Orban a spus că el pledează pentru "congresul organizat după statut, conform prevederilor articolului 107".

"Eu respect statutul şi deciziile luate de toţi liberalii privind organizarea congresului", a apreciat liderul PNL.

În plus, Ludovic Orban a ţinut să afirme, referitor la propunerea lui Sălăvăstru de iniţiere a unui dialog PDL-PNL, pentru formarea unui "puternic partid de dreapta", că "PDL nu are legătură cu dreapta europeană democratică, liberală".

"PDL e încă un partid socialist şi nu are ce să caute pe drepta spectrului politic", a conchis Orban.

Citeşte şi:

Un liberal cere congres extraordinar pentru schimbarea conducerii centrale a PNL

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici