Orban: PNL va desemna un singur candidat la prezidenţiale pentru competiţia cu PDL

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, luni, că liberalii vor decide în şedinţa BPN de marţi comandarea sondajului pentru stabilirea unicului candidat din partea PNL, în persoana lui Klaus Iohannis sau Crin Antonescu, pentru ca apoi să fie continuate negocierile pe acest subiect cu PDL.

298 afișări
Imaginea articolului Orban: PNL va desemna un singur candidat la prezidenţiale pentru competiţia cu PDL

Crin Antonescu, Klaus Iohannis (Imagine: Bogdan Iordache)

Orban a susţinut că Biroul Politic Naţional va hotărî, marţi, asupra comandării sondajului de opinie pentru stabilirea candidatului PNL la prezidenţiale, în persoana lui Klaus Iohannis sau Crin Antonescu, urmând să se decidă dacă va fi vorba de o singură casă de sondare sau două, în funcţie de opţiunile celor doi liberali.

Vicepreşedintele PNL a precizat că interesul în cazul cercetărilor sociologice este legat de cota de încredere, intenţia de vot şi alte caracteristici privitoare la cei doi candidaţi, fiind necesar un eşantion mai mare decât cel folosit în mod uzual.

"Noi nu putem intra în negocierile cu cei de la Partidul Democrat decât după ce PNL îşi va fi stabilit candidatul la Preşedinţia României (...) Nu există ca un partid să intre în cursă cu doi candidaţi la Preşedinţie. PNL îşi va desemna un singur candidat, care va intra în competiţia de desemnare a candidatului comun la Preşedinţie al parteneriatului dintre PNL şi PD", a afirmat Orban.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că PDL nu ar avea nimic împotrivă ca PNL "să-i măsoare" sociologic pe Crin Antonescu şi pe Klaus Iohannis pentru candidatura la prezidenţiale şi că "eventual şi PDL ar putea propune doi oameni".

Blaga a fost întrebat dacă ar fi de acord ca PNL "să-i măsoare" în cercetări sociologice pe Crin Antonescu şi pe Klaus Iohannis pentru prezidenţiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici