Orban: Tudorel Toader e o ruşine pentru România, nu mai trebuie să ne reprezinte în Comisia de la Veneţia

Premierul Ludovic Orban declară că fostul ministru al Justiţiei Tudorel Toader nu trebuie să mai reprezinte România în cadrul Comisiei de la Veneţia după decizia CEDO prin care se arată că demiterea Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef DNA a fost abuzivă pentru că aceasta din urmă nu a avut cum să conteste decizia. Tudorel Toader nu a putut fi contactat de MEDIAFAX, până la ora transmiterii ştirii, pentru a oferi o reacţie.

1170 afișări
Imaginea articolului Orban: Tudorel Toader e o ruşine pentru România, nu mai trebuie să ne reprezinte în Comisia de la Veneţia

Orban: Tudorel Toader e o ruşine pentru România, nu mai trebuie să ne reprezinte în Comisia de la Veneţia

Premierul Ludovic Orban a susţinut o conferinţă de presă după vizita efectuată miercuri seară la Academia Tehnică Militară "Ferdinand I". Întrebat de jurnalişti cum comentează decizia ministrului Justiţiei de a cere eliberarea lui Tudorel Toader din funcţia de membru al Comisiei de la Veneţia, premierul a precizat că fostul ministru al Justiţiei este o „ruşine pentru România”.

Tudorel Toader este o ruşine pentru România si nu cred că România mai poate fi reprezentată în Comisia de la Veneţia de către el. Ministrul Justitiei a demarat procedura prin care guvernul a solicitat încetarea mandatului lui Tudorel Toader dupa decizia CEDO”, a precizat Ludovic Orban.

Judecătorii Curţii Europene a Drepturilor Omului i-au dat câştig de cauză Laurei Codruţa Kovesi în dosarul în care a acuzat că a fost demisă de la şefia DNA într-un mod abuziv

Tudorel Toader nu a putut fi contactat de MEDIAFAX, până la ora transmiterii ştirii, pentru a oferi o reacţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici