Orban: Va fi probabil guvern PSD-PDL

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, luni, că PSD a decis să facă majoritate cu PDL şi că cel mai probabil se va forma un guvern PSD-PDL, menţionând că se îndoieşte că şeful statului va veni în acest caz cu o "eschivă".

22 afișări
Imaginea articolului Orban: Va fi probabil guvern PSD-PDL

Orban: Va fi probabil guvern PSD-PDL (Imagine: Mediafax Foto)

"Eu cred că soluţia pe care a anunţat-o domnul Geoană este o soluţie care este firească, conformă cu ceea ce reprezintă cu adevărat PSD şi PD. Adevărul este limpede: PSD a decis să facă majoritate cu PDL. Cel mai probabil va fi un guvern PD-PSD. După cum bine aţi văzut, PSD a votat cu 40 la 17", a susţinut Ludovic Orban.

Vicepreşedintele PNL a subliniat că se îndoieşte că şeful statului va veni în acest caz cu o "eschivare" sau o "fandare" caracteristică.

"Va fi guvern PSD-PDL, dacă nu cumva Băsescu nu mai face vreo piruetă, vreo eschivă sau o fandare în stilul caracteristic, dar mă îndoiesc, pentru că interesul lui Băsescu este de a-şi reduce opoziţia pentru candidatura la alegrile prezidenţiale din 2009 şi, după opinia mea, din acest punct de vedere nu contează doctrinele, programele, interesul lui personal este cel care primează şi, pratic, îşi neutralizează un adversar care putea să-i pună probleme în competiţia de la anul", a apreciat Ludovic Orban.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, că social-democraţii vor începe negocierile cu PDL pentru formarea Guvernului, conform deciziei Comitetului Executiv al partidului, precizând că o condiţie este neparticiparea UDMR la guvernare.

"Avem primul mandat de negociere cu cei de la PDL", a spus Geoană, menţionând că în favoarea acestei decizii s-au exprimat, în CExN, peste 40 de voturi. El a precizat că 17 membri ai CExN au votat "împotrivă".

Citeşte şi:

PSD începe negocierile cu PDL pentru formarea Guvernului

Tăriceanu: PNL nu e oficial în opoziţie

Marko: Nici UDMR nu e prea dornică să colaboreze cu PSD

PD-L va avea cele mai multe mandate de parlamentar (Video)

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici