Pambuccian: Noi nu vom intra în guvern cu miniştri sau secretari de stat

Liderul grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, a declarat, joi, după o întâlnire cu liderii PDL, că acest grup nu va fi prezent în guvern cu miniştri sau secrateri de stat.

27 afișări
Imaginea articolului Pambuccian: Noi nu vom intra în guvern cu miniştri sau secretari de stat

Pambuccian: Noi nu vom intra în guvern cu miniştri sau secretari de stat

"Noi nu vom intra în guvern cu miniştri sau secretari de stat", a precizat Pambuccian, la finalul întâlnirii cu democrat-liberalii, care a avut loc la sediul PDL.

El a mai spus că Vasile Blaga este cel care se va ocupa, din partea PDL, de legătura cu grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

Pambuccian a spus că grupul minorităţilor, altele decât cea maghiară, din Parlament, va acorda un sprijin condiţionat actualului Guvern, în sensul că nu vor vota moţiuni de cenzură sau moţiuni simple, dar, în chestiunile care privesc legislaţia fundamentală cu caracter economic sau legată de problematica minorităţilor naţionale, vor negocia fiecare lege în parte şi, dacă nu vor ajunge la un acord, vor vota cum consideră de cuviinţă.

El a mai spus că s-a ajuns la un acord privind mecanismele de colaborare la nivel central şi la nivel judeţean.

"Credem că formula la care am ajuns este una convenabilă pentru ambele părţi şi credem că este o formulă care se va implementa foarte uşor", a mai spus Pambuccian, precizând că un protocol de colaborare va fi semnat zilele următoare.

Despre viitorul Guvern, Varujan Pambuccian a spus că, în acest moment, formula guvernamentală este încă "neclară", în sensul că nu este foarte clar cine ce portofoliu va avea, adăugând că minorităţile nu vor fi reprezentante în Guvern cu miniştri sau secretari de stat, fiind o chestiune convenită în grup de mult timp.

În plus, el nu a dorit să spună nici câte ministere va avea viitorul Guvern, deşi a recunoscut că au fost informaţi despre structura acestuia, spunând că o astfel de declaraţie trebuie făcută de premierul desemnat.

"Acum ştim cum va arăta noul Guvern. Eu cred că este o formulă mult mai eficientă decât cea a Guvernului anterior, pentru că anumite ministere au fost comasate şi cred că este mai bine aşa", a mai spus Pambuccian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici