Parlament: 18 candidaţi pentru 6 locuri în Colegiul Director al CNCD

Un număr de 18 candidaturi au fost depuse la Parlament pentru cele 6 locuri vacante în conducerea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), printre care şi cea a lui Asztalos Csaba Ferenc, actualul preşedinte al instituţiei.

408 afișări
Imaginea articolului Parlament: 18 candidaţi pentru 6 locuri în Colegiul Director al CNCD

Parlament: 18 candidaţi pentru 6 locuri în Colegiul Director al CNCD (Imagine: Liviu Untaru/Mediafax Foto)

Astfel, Asztalos Csaba Ferenc a fost propus din partea grupului parlamentar al UDMR.

Din partea PNL au fost propuse Claudia Sorina Popa, care este şi în prezent membru al Colegiului Director al CNCD, şi Vichi Ştefania Stoican.

Din partea PSD au fost propuşi Petre Manole, consilier al ministrului delegat pentru Dialog social, Luminiţa Gheorghiu şi Cristian Jura, care sunt şi în prezent în conducerea CNCD.

Ilie Dincă a fost propus din partea grupului minorităţilor naţionale.

Ceilalţi candidaţi au fost propuşi din partea unor organizaţii neguvernamentale sau independenţi. Aceştia sunt: Ioan Vasile Ţene, Florin Bogdănel Priboi, Vasile Daniel, Oana Băluţă, Claudia Cerasela Bănică, Cristinel Buzatu, Mariana Crina Morteanu, Mihai Ţociu, Diana Cornelia Pană, Mariana Dincă, Dragoş Tiberiu Niţă.

Potrivit Ordonanţei 137/2000 privind funcţionarea şi organizarea CNCD, Birourile Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului publică pe paginile de internet ale Camerei Deputaţilor şi Senatului candidaturile depuse şi înaintează propunerile comisiilor permanente de specialitate, în vederea audierii candidaţilor în şedinţă comună.

În termen de 10 zile de la publicarea candidaturilor, se pot depune la comisiile permanente de specialitate, în scris, obiecţiuni argumentate cu privire la candidaturile depuse.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici