Parlamentar USR: Cel mai vechi proiect de lege aflat în sertarul Senatului este "Propunere legislativă privind Statutul autonomiei personale a comunităţii maghiare din România"

  • Parlamentar USR: Cel mai vechi proiect, depus în 2004
  • Klaus Iohannis a spus, miercuri, că PSD „se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor”.
663 afișări
Imaginea articolului Parlamentar USR: Cel mai vechi proiect de lege aflat în sertarul Senatului este "Propunere legislativă privind Statutul autonomiei personale a comunităţii maghiare din România"

Parlamentar USR: Cel mai vechi proiect de lege aflat în sertarul Senatului este "Propunere legislativă privind Statutul autonomiei personale a comunităţii maghiare din România"

Deputatul USR Cătălin Drulă remarcă, într-o postare pe Facebook, că cel mai vechi proiect de lege aflat în sertarul Senatului, cameră decizională, este unul depus în urmă cu 16 ani, iar titlul acestuia este "Propunere legislativă privind Statutul autonomiei personale a comunităţii maghiare din România".

”De ce nu s-o fi pronunţat (şi să-l respingă) de 15 ani şi 7 luni asupra sa Senatul? Poate pentru că acest gen de alba-neagra cu subiecte care au scop pur de inflamare naţionalistă (de o parte şi de alta) se practică de 30 de ani în România? Speram că această epocă a apus, dar fantomele anilor '90 răsar când nu te aştepţi, cu sprijinul aceleiaşi clase politice iresponsabile”, a precizat Cătălin Drulă.

El a cerut conducerii Senatului, dar şi PSD şi PNL, să pună pe ordinea de zi şi acest proiect.

”E ruşinos în sine că o cameră a Parlamentului nu s-a pronunţat 16 ani pe o iniţiativă legislativă, oricare ar fi ea. E cu atât mai deplorabil când e vorba de acelaşi veşnic joc de potenţare reciprocă naţionalistă între UDMR şi PSD/PNL/PDL cu care au guvernat împreună în aceşti 30 de ani”, a mai afirmat deputatul USR.

Klaus Iohannis a spus, miercuri, că PSD „se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor”.  Ulterior acestor declaraţii, senatorii au respins, cu majoritate de voturi, legea privind autonomia Ţinutului Secuiesc. Acest proiect de lege a fost adoptat anterior tacit de Camera Deputaţilor. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici