Parlamentari români, „sechestraţi” la punctul de control din Varniţa, Republica Moldova. AUR susţine că „li se refuză accesul la apă potabilă şi hrană”

Reprezentanţii AUR susţin că parlamentari ai României din partea alianţei au fost agresaţi în localitatea Varniţa, Republica Moldova, de „cetăţeni îmbrăcaţi în uniforme militare, unii având însemne ale Federaţiei Ruse”.

1971 afișări
Imaginea articolului Parlamentari români, „sechestraţi” la punctul de control din Varniţa, Republica Moldova. AUR susţine că „li se refuză accesul la apă potabilă şi hrană”

Potrivit AUR, deputaţii şi senatorii români s-au deplasat la Varniţa în urma sesizărilor făcute de participanţii la Caravana AUR, blocată de aproape 24 de ore din drumul spre Tighina, unde intenţionau să organizeze un eveniment electoral în cadrul campaniei pentru alegerile parlamentare din 11 iulie.

„Deşi formaţiunile politice PSRM a lui Igor Dodon, PCRM a lui Vladimir Voronin şi PAS, a cărui lider a fost Maia Sandu, au avut dreptul de a-şi face campanie electorală în regiunea transnistreană, Alianţa pentru Unirea Românilor este împiedicată să îi informeze pe cei 400.000 de cetăţeni ai Republicii Moldova cu drept de vot în legătură cu programul său politic”, anunţă AUR prin intermediul unui comunicat de presă.

Reprezentanţii AUR mai spun că parlamentarii români au fost sechestraţi şi nu au apă şi mâncare.

„Parlamentarii Andrei Busuioc, Andrei Hangan, Daniel Gheorghe-Rusu, Dumitru Focşa şi Ciprian Ciubuc, alături de candidaţi ai Alianţei pentru Unirea Românilor, în frunte cu preşedintele AUR Republica Moldova Vlad Bileţchi, care efectuează cu autocarul de campanie un tur prin toate localităţile Republicii Moldova, sunt sechestraţi la punctul de control ce separă oraşul Varniţa din raionul Anenii Noi de Tighina de separatiştii din regiunea transnistreană şi li se refuză accesul la apă potabilă şi hrană”, mai scrie în comunicatul AUR.

AUR participă la alegerile parlamentare din Republica Moldova programate pe 11 iulie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici