Parlamentarii opoziţiei au părăsit sala de plen

Parlamentarii opoziţiei au părăsit, joi, sala de plen, la scurt timp după începerea şedinţei în care urmează ca Guvernul să îşi asume răspunderea pe Legea educaţiei.

20 afișări
Imaginea articolului Parlamentarii opoziţiei au părăsit sala de plen

Parlamentarii opoziţiei au părăsit sala de plen (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

PSD şi PNL au contestat, în plen, faptul că Guvernul îşi asumă răspunderea pentru Legea educaţiei înainte de a se pronunţa Curtea Constituţională pe această temă, parlamentarii PSD aunţând că vor părăsi şedinţa.

Deputatul PSD Cristian Dumitrescu a arătat că este inadmisibil ca Guvernul să îşi asume răspunderea pe o lege acare se află în proces legislativ şi a fost adoptată de una dintre Camere, respectiv Camera Deputaţilor. El a invocat decizia Curtţii Constituţionale de anul trecut, potrivit căreia Guvernul nu îşi poate asuma răspunderea pe Legea educaţiei.

Şi deputatul PNL Eugen Nicolăescu a spus că liberalii nu pot vota ordinea de zi deoarece trebuie mai întâi să se pronunţe Curtea Constituţională.

Ulterior, parlamentarii PSD şi PNL au părăsit sala de plen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici