Parlamentarii PDL Alba au depus peste 100 de amendamente la buget: Noi nu le-am copiat

Cei doi parlamentari PDL de Alba, senatorul Alexandru Pereş şi deputatul Clement Negruţ, au depus peste 100 de amendamente la proiectul de lege privind bugetul pe anul 2013, care "nu au fost copiate", majoritatea fiind legate de probleme actuale ale judeţului Alba.

159 afișări
Imaginea articolului Parlamentarii PDL Alba au depus peste 100 de amendamente la buget: Noi nu le-am copiat

Parlamentarii PDL Alba au depus împreună peste 100 de amendamente la buget, care nu sunt "copiate" (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Senatorul PDL Alexandru Pereş a declarat, vineri, că a depus împreună cu colegul său, deputatul Clement Negruţ, 108 amendamente la legea privind bugetul pe anul 2013, majoritatea dintre acestea fiind legate de probleme punctuale privind judeţul Alba sau probleme ale autorităţilor din judeţ.

"Nu au fost copiate. Sunt amendamente legate de proiecte actuale ale judeţului Alba. Sunt probleme identificate în urma discuţiilor cu administraţia judeţeană, cu administraţiile locale şi cu alte instituţii din judeţ", a spus senatorul PDL.

Pereş a menţionat că amendamentele sunt depuse la bugetele Ministerului Dezvoltării, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Educaţiei, Ministerului Culturii sau la cel al Secretariatului de Stat pentru Culte.

Potrivit sursei citate, toate amendamentele au fost depuse de ambii parlamentari PDL de Alba, adică senatorul Alexandru Pereş şi deputatul Clement Negruţ.

"Noi am depus aceste amendamente împreună şi le vom susţine împreună. Din păcate, cred că, acum, când această alianţă socialistă are o majoritate atât de mare în Parlament, va fi un efort care nu va fi încununat de succes, deşi sunt amendamente legate de probleme importante", a conchis Pereş.

Deputatul PDL de Bistriţa-Năsăud Ion Oltean spune că el şi celălalt parlamentar din judeţ au depus aproximativ 400 de amendamente la proiectul de buget pe 2013, explicând că le-au luat pe cele depuse anul trecut de cei din USL şi au înlocuit numele: "Am plagiat cu toţii ca nebunii, aşa e la modă".

Întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă dacă parlamentarii PDL din Bistriţa-Năsăud, respectiv el şi senatorul Cristian Florian, au depus amendamente la proiectul de buget pe 2013, Oltean a răspuns că au depus aproximativ 400 de amendamente.

"Pentru bugetul care a fost depus, am depus aproximativ 400 de amendamente la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud. Le-am luat pe cele 220 de amendamente pe care le-au depus distinşii mei colegi de anul trecut, Răducu Moldovan, zis preşedintele CJ (fost deputat PSD în mandatul trecut - n.r.), Ioan Ţintean, zis prefectul judeţului (fost deputat PNL în legislativul trecut - n.r.), le-am aşezat frumos în pagină, în loc de Radu Moldovan am scris Ioan Oltean, în loc de Ioan Ţintean am scris Cristian Florian. Plagiat sută la sută, recunoscut!", a spus Oltean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici