Parlamentul continuă dezbaterile la bugetul de stat pentru 2010

Plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului a început, joi, cea de-a patra zi de dezbateri la proiectul bugetului de stat pe 2010, cu o întârziere de jumătate de oră, efectuându-se apelul nominal, după ce în ziua precedentă niciun amendament al Opoziţiei nu a fost aprobat.

13 afișări
Imaginea articolului Parlamentul continuă dezbaterile la bugetul de stat pentru 2010

Parlamentul continuă dezbaterile la bugetul de stat pentru 2010 (Imagine: Szavuj Attila/Mediafax Foto)

În urma apelului nominal, s-a stabilit că în sala de plen sunt prezenţi 375 de parlamentari.

Dezbaterile la bugetul de stat pe 2010 au fost suspendate, miercuri seară, puţin după ora 20.30, după ce parlamentarii au discutat, în aproape o oră, 38 de amendamente depuse la bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Parlamentarii PSD şi-au susţinut în plen, pe rând, amendamentele depuse la bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, ajungând ca în aproape o oră de dezbateri să se voteze 38 din cele 3.396 de amendamente la acest buget.Întrucât discuţiile şi votul pe amendamentele respinse decurgea lent, deputatul PSD Aura Vasile a intervenit în plen solicitând o pauză de consultări.

Preşedintele de şedinţă, Roberta Anastase, a suspendat lucrările plenului, anunţând reluarea acestora joi dimineaţă la ora 10.00.

Senatorii şi deputaţii au hotărât, miercuri seară, suplimentarea bugetului Secretariatului General al Guvernului cu suma de 40.000.000 lei la capitolul "Cultură, recreere şi religie", repartizarea sumelor pe unităţi de cult urmând să fie făcută prin Hotărâre de Guvern.

Plenul reunit al Camerei şi Senatului a adoptat, miercuri seară, bugetul Ministerului Afacerilor Externe în forma propusă de Guvern, respingând toate amendamentele propuse de parlamentari.

De asemenea, plenul a respins, miercuri, amendamentul comsiei de buget-finanţe prin care bugetul Curţii Constituţionale era diminuat cu 6,3 milioane lei.

Tot miercuri, Parlamentului a finalizat adoptarea articolelor proiectului de buget de stat pe anul 2010 şi a trecut la dezbaterea anexelor, aprobând bugetele Preşedinţiei, Senatului, Camerei Deputaţilor, ICCJ, Consiliului Legislativ şi Curţii Constituţionale

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici