Un partid a sesizat CNCD cu privire la aluziile Liei Olguţa Vasilescu despre termenul de "gazare" folosit de Iohannis/ Meleşcanu: Dezavuez orice luări de poziţie care îi pot aduce atingere imaginii minorităţii germane

USR a sesizat, luni, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării cu privire la afirmaţiile ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu la adresa preşedintelui Klaus Iohannis şi a tuturor persoanelor de etnie germană, susţinând că acestea au fost injuste şi denigratoare.

2733 afișări
Imaginea articolului Un partid a sesizat CNCD cu privire la aluziile Liei Olguţa Vasilescu despre termenul de "gazare" folosit de Iohannis/  Meleşcanu: Dezavuez orice luări de poziţie care îi pot aduce atingere imaginii minorităţii germane

USR a sesizat CNCD cu privire la aluziile Liei Olguţa Vasilescu despre termenul de "gazare" folosit de Iohannis

”Corelaţia făcută de către doamna Lia Olguţa Vasilescu, între <gazare> şi apartenenţa la etnia germană, este profund injustă şi denigratoare. Uniunea Salvaţi România a sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării cu privire la afirmaţiile denigratoare ale Ministrului Muncii Lia Olguţa Vasilescu la adresa preşedintelui Klaus Iohannis şi a tuturor persoanelor de etnie germană”, se arată într-un comunicat de presă al USR.

USR arată în sesizarea adresată CNCD că atacul la adresa preşedintelui prin prisma etniei sale este un act de discriminare, care se impune a fi sancţionat potrivit dispoziţiilor Ordonanţei 137/2000.

“A asuma că germanii, nu naziştii şi colaboratorii lor, sunt responsabili de gazări este ceva nu doar neadevărat, ci şi josnic. A echivala toţi vorbitorii unei limbi din întreaga lume cu un grup criminal este pur şi simplu abject. Partidul Social Democrat a construit o campanie electorală pe discriminare şi xenofobie şi acum continuă cu impunitate. Se pare ca Partidul România Mare nu a dispărut niciodată de pe scena politică, ci a luat acum forma trandafirilor”, transmite liderul senatorilor USR Vlad Alexandrescu.

Potrivit USR, declaraţiile Liei Olguţa Vasilescu sunt de o gravitate extremă, ”pe care nici măcar necunoaşterea istoriei nu le poate justifica”.

“România nu a fost în niciun caz străină de Holocaust, deoarece în timpul conducerii mareşalului Ion Antonescu au fost ucişi zeci de mii de evrei şi de rromi. Acelaşi mareşal Ion Antonescu pe care Lia Olguţa Vasilescu l-a prezentat ca pe un erou de război într-un discurs din Parlament şi îi depunea coroană de flori când actualul ministru era deputată din partea PRM”, conchide senatorul USR Vlad Alexandrescu.

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a criticat vineri declaraţia lui Klaus Iohannis potrivit căreia PSD a gazat românii la proteste, ea sublinind că afirmaţiile sale nu sunt demne de preşedinte şi, „ca neamţ, să vorbeşti de gazare trebuie să ai mult curaj”.

„A spus că a venit PSD să gazeze românii şi să-i bată. Trecând peste faptul că toţi parlamentarii PNL au fost la miting şi sunt poze pe Facebook, să vii să spuo că PSD a fost cel care a aruncat cu gaze lacrimogene sau că a bătut participanţii de acolo, declaraţia nu e demnă de preşedinte, ci de Mălin Bot. Ştiţi foarte bine că în ultimele zile s-a spus că provocatorii au fost aduşi de la Craiova, că eu am pus în funcţie şeful Jandarmeriei. Domnul preşedinte a împărţit: că Jandarmeria e la PSD - că eu asta înţeleg - că serviciile secrete sunt la el şi ce mai avea. Sunt instituţii ale statului. Ca neamţ, să vorbeşti de gazare trebuie să ai mult curaj”, a declarat Olguţa Vasilescu, la RomaniaTV.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, în legătură cu mitingul din 10 august, că faptul că ”Guvernul PSD a gazat şi a bătut românii” i se pare incalificabil.

REACŢIA lui Meleşcanu pe pagina 2

 

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici