Partidele, cu excepţia PRM, au ajuns la un nou acord privind votul uninominal

Reprezentanţii partidelor parlamentare, cu excepţia PRM, au ajuns la un nou acord politic privind introducerea votului uninominal, la întâlnirea care a avut loc, marţi seara, la sediul Asociaţiei Pro Democraţia.

3 afișări
Imaginea articolului Partidele, cu excepţia PRM, au ajuns la un nou acord privind votul uninominal

Partidele, cu excepţia PRM, au ajuns la un nou acord privind votul uninominal

Deputatul conservator Sergiu Andon, membru al Comisiei pentru elaborarea noului Cod electoral, a declarat, la ieşirea de la negocierile duse la sediul Asociaţiei Pro-Democraţia, că s-a convenit redactarea unui nou acord politic care să aibă la bază trei principii.

„De elaborarea acestei legi depinde performanţa şi imaginea clasei politice – acesta ar fi principiul raţionalităţii. Reforma sistemului electoral e deja foarte întârziată, încât se impune acordul ca legea să fie adoptată în această sesiune care începe în septembrie şi durează până la sfârşitul anului, iar al treilea principiu este că terminarea legii trebuie să prevaleze chestiunile de detaliu şi să deblocheze discuţiile când apar probleme. Iar acesta ar fi principiul bunei-credinţe”, a declarat Sergiu Andon.

El a mai arătat că s-a mai convenit ca în Parlament Comisia să-şi reia lucrul marţi, la orele 10.00 şi că proiectul de lege pe marginea căruia vor fi discuţiile va fi cel al Asociaţiei Pro Democraţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici