Partidele de stânga şi extremă stânga din Spania au făcut un acord de coaliţie guvernamentală

Partidul Socialist spaniol şi Sumar, partid de extremă stânga, au ajuns la un acord de formare a unei coaliţii guvernamentale, anunţă, marţi, cele două formaţiuni politice iberice, potrivit Reuters.

232 afișări
Imaginea articolului Partidele de stânga şi extremă stânga din Spania au făcut un acord de coaliţie guvernamentală

Partidele de stânga şi extremă stânga din Spania au făcut un acord de coaliţie guvernamentală

Partidul Socialist spaniol şi formaţiunea de extremă stânga, Sumar, au ajuns la un acord de coaliţie pentru a forma un nou guvern. Acordul include o propunere de reducere a programului de lucru fără a fi modificate salariile.

Acordul a fost încheiat după ce premierul interimar Pedro Sanchez s-a întâlnit luni cu liderul Sumar şi ministrul interimar al muncii, Yolanda Diaz. Sanchez are nevoie de sprijinul celor 33 de parlamentari ai Sumar din camera inferioară, precum şi al altor partide, inclusiv al unora care pledează pentru independenţa Cataloniei şi a Ţării Bascilor în încercarea sa de a-şi reînnoi mandatul de premier.

„Acest acord de guvernare pentru o legislatură de patru ani va permite ţării noastre să continue să crească în mod sustenabil şi cu locuri de muncă de calitate, dezvoltând politici bazate pe justiţie socială şi climatică, în timp ce extinde drepturile şi libertăţile obţinute prin mişcarea feministă”, au comunicat partidele, într-o şedinţă comună.

Acordul include, de asemenea, planuri de reducere a şomajului în rândul tinerilor, de consolidare a sistemului public de sănătate, de stimulare a locuinţelor publice, de creştere a obiectivelor de reducere a emisiilor de carburant şi o reformă fiscală care vizează băncile şi marile companii energetice, se mai arată în declaraţie.

În timp ce sprijinul lui Sumar este crucial, acesta nu este suficient pentru a asigura învestirea lui Sanchez în camera inferioară. El mai are nevoie de sprijinul separatiştilor catalani, care cer o lege de amnistie pentru a graţia în masă persoanele implicate în tentativa eşuată de obţinere a independenţei regiunii din 2017.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici