Partidele răspund diferit invitaţiei lui Vosganian de a discuta bugetul

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cristian Diaconescu, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că social-democraţii aşteaptă mai întâi ca Guvernul să prezinte proiectul de buget pentru anul 2008, pentru a decide dacă vor participa sau nu la consultările anunţate de ministrul de Finanţe.

1 afișare
Imaginea articolului Partidele răspund diferit invitaţiei lui Vosganian de a discuta bugetul

Partidele răspund diferit invitaţiei lui Vosganian de a discuta bugetul

Diaconescu a spus că, în condiţiile în care consultarea dintre Executiv şi partidele parlamentare privind proiectul de buget pe 2008 este utilă, atunci un reprezentant al PSD "s-ar putea să participe" la aceste discuţii.

El a adăugat că o decizie în acest sens ar putea fi luată marţi, la Biroul Permanent Naţional al partidului. Vicepreşedintele social-democrat a precizat că PSD este interesat de întreaga configuraţie a bugetului pe 2008, şi nu doar de anumite sectoare.

Problemele PRM în privinţa bugetului de stat pe anul 2008 vizează învăţământul, temele sociale şi repartizarea pe regiuni a fondurilor bugetare, a declarat vicepreşedintele executiv al PRM Lucian Bolcaş.

Bolcaş a precizat că decizia privind participarea la consultările anunţate de ministrul Finanţelor, Varujan Vosganian, cu partidele parlamentare pe tema bugetului va fi luată de Biroului Permanent al partidului, care se va pronunţa marţi.

Preşedintele executiv al PLD, Gheorghe Flutur, a declarat că PLD pregăteşte, prin intermediul specialiştilor săi, un proiect propriu al bugetului de stat şi că nu s-a luat încă o hotărâre dacă formaţiunea va participa la dezbaterile pe proiectul Guvernului.

 El a precizat că nu poate spune dacă va merge sau nu la aceste discuţii între reprezentanţii Guvernului şi partidele parlamentare.

 “Nu pot să vă spun acum dacă vom merge sau nu la aceste dezbateri, trebuie să vedem proiectul şi după aceea discutăm”, a adăugat Flutur.

PC îi va pezenta ministrului Finanţelor Varujan Vosganian care sunt, în opinia conservatorilor, priorităţile bugetului de stat pe 2008, printre acestea fiind acordarea majorărilor de pensii promise şi bani pentru infrastructură şi va arăta că nu este de acord cu alocarea a 2,38% PIB pentru apărare.

 Preşedintele Consiliului Executiv al PC Codruţ Sereş a făcut aceste precizări şi a arătat că reprezentanţii PC vor răspunde invitaţiei făcute de ministrul Finanţelor partidelor parlamentare pentru consultări pe tema proiectului de buget de stat pe 2008.

Liderul democrat, Emil Boc, a declarat că PD se va pronunţa asupra bugetului de stat pe anul 2008 atunci când va primi un document oficial în acest sens, el răspunzând, astfel, invitaţiei la discuţii lansată de ministrul Varujan Vosganian.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici