PC îşi condiţionează votul la proiectul bugetului de stat pe 2008

PC nu va vota proiectul bugetului de stat pe anul 2008, dacă pentru bugetul Apărării va fi alocat 2,38% din PIB, considerând că este "impropiu şi nepotrivit" să se dea aceşti bani pentru achiziţii externe pentru armată.

1 afișare
Imaginea articolului PC îşi condiţionează votul la proiectul bugetului de stat pe 2008

PC îşi condiţionează votul la proiectul bugetului de stat pe 2008

Preşedintele Consiliului Executiv al PC, Codruţ Sereş, a precizat că există informaţia că bugetul Apărării va fi majorat la 2,38% PIB, iar PC se opune creşterii acestui buget, în condiţiile în care o bună parte din bani vor fi alocaţi pentru achiziţiile externe, avioane de vânătoare, de transport, cu piscină sau nu, şi nu vor fi folosiţi pentru industria naţională de apărare.

Potrivit lui Sereş, prin alocarea a 2,38% din PIB pentru Apărare, România se alătură ţărilor ca Franţa şi Germania, dar ţara noastră nu are o economie similară cu aceste state europene. El a adăugat că o parte din aceşti bani vor fi folosiţi probabil şi pentru participarea la războiul din Irak, sub mandat internaţional care are o situaţie cât se poate de incertă.

PC doreşte să ştie ce fonduri au fost alocate resurselor interne şi câte achiziţiilor externe şi, în calitate de secretar al comisiei senatoriale de buget finanţe, va solicita ca ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu, să dea explicaţiile necesare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici