PCM acceptă, în principiu, oferta UDMR în privinţa unei coaliţii interne

Preşedintele Partidului Civic Maghiar, Szasz Jeno, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că partidul pe care îl conduce acceptă, în principiu, oferta UDMR legată de o coaliţie internă, decizia fiind luată în urma unei şedinţe de duminică seară a conducerii centrale a PCM.

12 afișări
Imaginea articolului PCM acceptă, în principiu, oferta UDMR în privinţa unei coaliţii interne

PCM acceptă, în principiu, oferta UDMR în privinţa unei coaliţii interne (Imagine: Mediafax Foto)

Szasz Jeno a spus că a trimis, luni, o scrisoare în acest sens preşedintelui UDMR, Marko Bela, urmând ca delegaţiile care au negociat din partea celor două formaţiuni să dezbată detaliile colaborării, în perspectiva alegerilor parlamentare.

Liderul PCM a spus că negocierile de la Târgu Mureş au dovedit că UDMR nu este dispusă să accepte propunerea PCM în privinţa unei coaliţii electorale între cele două formaţiuni, iar ca urmare PCM face un compromis şi acceptă, în principiu, oferta UDMR legată de formarea unei coaliţii interne în vederea colaborării în perspectiva alegerilor parlamentare.

Szasz Jeno a spus că delegaţiile celor două formaţiuni maghiare trebuie să se aşeze în cel mai scurt timp la masa discuţiilor pentru a stabili detaliile colaborării electorale.

Negocierile dintre UDMR şi PCM în vederea găsirii unei formule de colaborare pentru alegerile generale şi eventual europarlamentare, de la anul, reluate vineri, la Târgu Mureş, au eşuat.

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, că preşedintele Partidului Civic Maghiar, Szasz Jeno, se face vinovat de "torpilarea" negocierilor dintre UDMR şi PCM în vederea unei colaborări la alegerile generale din toamnă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici