PD cere demisia preşedintelui CNI

Democratul Marian Zlotea, membru în Consiliul Naţional de Integritate al ANI, a solicitat, marţi, demisia preşedintelui CNI, Nicu Marcu, pentru că nu a oferit nicio explicaţie legală pentru faptul că a permis unui supleant să voteze, în locul unui membru plin.

3 afișări
Imaginea articolului PD cere demisia preşedintelui CNI

PD cere demisia preşedintelui CNI

Zlotea a susţinut că, în ultima şedinţă a CNI, tematica şi bibliografia concursului pentru alegerea preşedintelui ANI au fost votate prin încălcarea legii.

El a arătat că la acea şedinţă au votat 8 membri plini, dar şi un supleant, ceea ce ar reprezenta o ilegalitate.

Preşedintele CNI, Nicu Marcu, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că “este treaba lui Marian Zlotea dacă i-a cerut demisia, dar să o facă în scris”, precizând că reprezentantul PD “ar face bine să vină la şedinţe”.

“Să îmi solicite demisia în scris. Dar să facă bine să vină la şedinţe. Dumnealui vine, face exact ce spunea un coleg, şi anume bufonerii, după care pleacă. Dacă vrem să avem cvorum şi să luăm decizii de comun acord, rămânem până la sfârşitul şedinţei, fie că ne convine sau nu punctul de vedere al cuiva”, a declarat Nicu Marcu, ca reacţie la solicitarea făcută de Marian Zlotea într-o conferinţă de presă, în care a cerut demisia şefului CNI.

Nicu Marcu a arătat că Marian Zlotea nu cunoaşte Legea de funcţionare a Consiliului Naţional de Integritate, care prevede că demisia sa poate avea loc fie la cererea a două treimi din membri, fie din proprie iniţiativă.

Referindu-se la motivul pentru care reprezentantul PD i-a cerut demisia, Nicu Marcu a precizat că i-a transmis acestuia încă din şedinţa trecută a Consiliului “să arate texul de lege care prevede că supleantul nu poate vota în locul titularului”.

În plus, preşedintele CNI a ţinut să menţioneze că a cerut, aşa cum a anunţat în şedinţa anterioară, un punct de vedere instituţiilor abilitate, cu privire la legalitatea votului.

“Ca atare, eu m-am adresat Comisiei juridice a Senatului, care o să ia act de această hârtie pe care am trimis-o şi ne va răspunde”, a adăugat acesta.

Nicu Marcu l-a acuzat pe Marian Zlotea că, deşi a făcut parte din comisia de organizare concursului pentru alegerea conducerii ANI, şi de elaborare a tematicii şi bibliografiei, “nu s-a întâlnit nicioadată cu ceilalţi membri din Consiliu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici