PDL anunţă în plen că va vota bugetul pe 2010

Grupurile parlamentare ale PDL vor vota proiectul de buget pe 2010, a declarat, luni, în plenul Parlamentului, deputatul democrat-liberal Nicolae Bud arătând că acest proiect nu este ideal, dar corespunde acordului încheiat cu FMI şi CE.

16 afișări
Imaginea articolului PDL anunţă în plen că va vota bugetul pe 2010

PDL anunţă în plen că va vota bugetul pe 2010 (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Suntem în faţa unei decizii cardinale. Îi vom da României bugetul pe 2010 până la 14 ianuarie sau vor fi amânate cele două tranşe de împrumut din acordul cu FMI şi CE", a afirmat Nicolae Bud.

El a arătat că ":este cert că nu este un proiect de buget ideal", adăugând că parlamentarii sunt "chemaţi" să voteze un buget care să corespundă cerinţelor acordului cu FMI şi CE. "Poate sumele angajate de 20 miliarde de euro sunt mai mici decât nevoile ţării, dar sunt necesare pentru acoperirea deficitelor şi investiţiilor", a spus deputatul PDL.

El i-a criticat pe "foştii guvernanţi, care continuă să se laude cu duduitul economiei, dar nu se referă la deficitul mare pe care l-au lăsat". "Culmea obrăzniciei este să împingi o bătrână pe scări şi apoi să o întrebi de ce se grăbeşte. La aşa ceva recurg liberalii", a spus deputatul PDL.

Nicolae Bud a atras atenţia asupra faptului că încasările bugetare se "confruntă cu probleme grele", arătând că, în 2009, "rata înşelării bugetului statului a crescut vertiginos".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici