PDL Bistriţa-Năsăud va candida singur la alegerile locale, folosind denumirea şi sigla partidului

PDL Bistriţa-Năsăud va candida singur la alegerile locale şi va folosi denumirea, sigla şi culoarea partidului, decizia fiind luată sâmbătă, într-o şedinţă lărgită a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al PDL Bistriţa-Năsăud, cu unanimitate de voturi.

194 afișări
Imaginea articolului PDL Bistriţa-Năsăud va candida singur la alegerile locale, folosind denumirea şi sigla partidului

PDL Bistriţa-Năsăud va candida singur la alegerile locale, folosind denumirea şi sigla partidului (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax foto)

Purtătorul de cuvânt al PDL Bistriţa-Năsăud, Gabriela Montoiu, a declarat că, la şedinţa Biroului Permanent Judeţean al PDL Bistriţa-Năsăud, au fost invitaţi să participe, în afară de membrii de drept, şi primarii partidului, în total peste 50 de persoane, cu toţii fiind de acord ca PDL să candideze singur la alegerile locale.

"A fost o şedinţă lărgită a BPJ în care au fost invitaţi şi primarii noştri. Domnul preşedinte Ioan Oltean le-a prezentat opţiunile pe care le aveam, să candidăm singuri sau să formăm Mişcarea Populară. Apoi fiecare a luat cuvântul şi a spus ce crede. În final s-a votat şi, în unanimitate s-a decis că, în Bistriţa-Năsăud, PDL va candida singur, folosind denumirea, sigla şi culoarea", a declarat Gabriela Montoiu.

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, spunea vineri că "niciun cetăţean nu poate fi păcălit că sub denumirea de Mişcare Populară PDL ar fi altceva", el considerând că PDL trebuie să se prezinte electoratului aşa cum este, "cu tot ce a făcut bun şi rău".

"Nu există niciun motiv care să ne determine să ne ascundem adevărata noastră faţă. Am luat aceste măsuri (de austeritate - n.r.) în deplină cunoştinţă de cauză şi asumându-ne întreaga responsabilitate a gestului nostru politic, însă dorinţa de a antrena forţe politice suplimentare şi de a constitui o alternativă complexă la adresa USL e un motiv extrem de important. Ce i-a mânat în luptă pe liberali să-şi distrugă partidul şi să se asocieze cu un partid de stânga - dorinţa de a aduna mai multe voturi. Şi la noi, în judeţe, se doreşte să se constituie o alternativă puternică la USL. Acestea sunt argumentele, şi nu altele. Niciun cetăţean nu poate fi păcălit că sub denumirea de Mişcare Populară PDL ar fi altceva decât ar fi dacă ar merge aşa cum este el, cu denumirea, cu culoarea şi cu sigla", declara, într-o conferinţă de presă, Ioan Oltean.

PDL nu va încheia la nivel naţional niciun fel de alianţă pentru locale, dar organizaţiile judeţene pot decide să încheie alianţe pe plan local, sub denumirea "Mişcarea Populară", cu sigla inima, declara, duminică, după şedinţa Colegiului Director, preşedintele PDL, Emil Boc.

Emil Boc preciza că decizia Colegiului Director este ca PDL să nu încheie la nivel naţional niciun fel de alianţe pentru alegerile locale, dar va lăsa la latitudinea organizaţiilor judeţene ale partidului să decidă dacă vor încheia, pentru maximizarea rezulatelor, alianţe judeţene cu alte formaţiuni politice.

El spunea că dacă organizaţiile judeţene vor decide să încheie alianţe pe plan local, acestea se vor face sub denumirea "Mişcare Populară", cu sigla inima.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici