PDL cere 15 milioane lei pentru RADET şi 22 milioane lei pentru RATB la rectificarea bugetului Capitalei

Consilerii generali ai PDL cer alocarea a 15 milioane lei pentru RADET şi 22 milioane lei pentru RATB, la rectificarea bugetului Primăriei Capitalei, considerând că, altfel, este în pericol acoperirea subvenţiei la căldură şi se vor scumpi biletele pentru transportul călătorilor.

167 afișări
Imaginea articolului PDL cere 15 milioane lei pentru RADET şi 22 milioane lei pentru RATB la rectificarea bugetului Capitalei

Mircea Rosca (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax foto)

Viceprimarul Capitalei Mircea Raicu (PDL) a spus, duminică, într-o conferinţă de presă, că primarul Sorin Oprescu este pentru bugetul Bucureştiului "un fel de doctor Ciomu" şi "taie fără să se uite", iar consilierul general al PDL Călin Murg a acuzat faptul că "se încearcă sifonarea banilor".

"Primarul general Sorin Oprescu, în aceşti trei ani de mandat, a comis malpraxis după malpraxis în calitatea sa de doctor al oraşului, el este pentru bugetul oraşului un fel de doctor Ciomu, taie fără să se uite şi de unde nu trebuie", a spus Raicu.

El a arătat că "Sorin Oprescu este vinovat de o execuţie bugetară dezastruoasă" şi că acesta este "iresponsabil şi se joacă periculos cu funcţionarea oraşului", arătând că rectificarea bugetară va fi în minus pentru că se vor tăia 207 milioane de lei, adică peste 47 de milioane de euro.

Potrivit lui Raicu, rectificarea în minus propusă de Oprescu înseamnă de fapt tăierea bugetului mai ales în zona serviciilor publice - căldură şi transport, iar Oprescu doreşte să împrumute 800 milioane de euro.

"Oprescu este asemenea socialiştilor din Grecia: s-a obişnuit să trăiască pe datorie. El nu este în stare să producă nimic. Nu a adus niciun fel de fonduri la bugetul local, dar cere din altă parte sau să se împrumute", a adăugat Mircea Raicu, arătând că Sorin Oprescu a reuşit să atragă doar 0,05% din fondurile europene.

Mircea Raicu a mai spus că PDL Bucureşti va propune în şedinţa de luni a Consiliului General al Municipiului Bucureşti un amendament privind creşterea alocaţiei bugetare către RADET cu 15 milioane de lei şi cu 22 milioane de lei către RATB.

El a spus că, dacă nu vor fi alocaţi aceşti bani, va fi în pericol acoperirea subvenţiei pentru căldură, iar biletele de transport s-ar scumpi de la 1,3 lei la 2 lei.

Întrebat dacă va creşte preţul gigacaloriei dacă nu se va aproba amendamentul PDL, Raicu a precizat că preţul gigacaloriei va rămâne 169 de lei până la sfârşitul iernii.

Potrivit lui Raicu, banii pentru RADET şi RATB vor fi luaţi de la pasajul Matei Basarab, de la monumente şi din alte locuri.

Consilierul PDL Călin Murg a spus că sunt aspecte discutabile în rectificarea bugetului propusă de Oprescu, arătând că primarul general a alocat 25,6% din bugetul Capitalei pentru activităţi socio-culturale şi că sunt instituţii prin care s-a încercat "o sifonare" de bani.

El a dat ca exemplu Stadionul Arena Naţională, arătând că după o investiţie de 240 milioane nu se poate juca pe el, iar bucureştenii au pierdut circa 900 de milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici