PDL ia în calcul un Guvern de uniune naţională, cu premier politic – surse

Democrat-liberalii sunt pregătiţi să negocieze formarea unui guvern de uniune naţională, cu premier politic, cu mandat limitat până după alegerile prezidenţiale, au declarat pentru MEDIAFAX surse din PDL.

151 afișări
Imaginea articolului PDL ia în calcul un Guvern de uniune naţională, cu premier politic – surse

PDL ia în calcul un Guvern de uniune naţională, cu premier politic (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit surselor citate, democrat-liberalii resping ideea unui guvern de tehnocraţi, dar iau în calcul negocierea cu celelalte partide parlamentare a unui guvern "anticriză", în care să fie implicate toate partidele parlamentare.

Acest guvern ar urma să gestioneze ţara în perioada campaniei electorale, după alegerile prezidenţiale urmând ca, în funcţie de rezultatul alegerilor prezidenţiale, să se contureze o nouă majoritate parlamentară care să susţină un nou Executiv.

În privinţa premierului, PDL ar prefera un om politic, dar nu exclud, potrivit surselor citate, nici varianta unui independent.

Democrat-liberalii spun că negocierile au început din momentul adoptării moţiunii de cenzură şi continuă şi în acest moment.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici