PDL negociază un guvern de uniune - Ioan Oltean

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că formaţiunea sa negociază şi ea formarea unui guvern de uniune naţională, dar principalul negociator este premierul desemnat, el adăugând că, în opinia sa, România "nu îşi poate permite alegeri anticipate".

30 afișări
Imaginea articolului PDL negociază un guvern de uniune - Ioan Oltean

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Deputatul Ioan Oltean a fost întrebat, în cadrul conferinţei de presă, dacă PDL negociază cu UDMR formarea unui nou cabinet condus de Lucian Croitoru.

"Cu siguranţă că se negociază, dar în acest moment principalul negociator e premierul desemnat. El e cel care trebuie să gândească majoritatea, iar PDL îl susţine necondiţionat", a declarat Ioan Oltean.

Oltean a menţionat că, din reacţiile de joi ale liderilor UDMR, a rezultat că ei nu resping o negociere şi o discuţie cu premierul, ceea ce i se pare "o atitudine responsabilă".

"Rămâne să vedem în ce măsură premierul va prezenta argumente care să-i facă pe liderii UDMR să revină într-o formulă de susţinere a premierului şi a guvernului său", a adăugat Ioan Oltean.

El a amintit că Emil Boc a fost "un premier corect, cinstit".

"Pentru prima dată din 1990 încoace am avut un prim-ministru care nu era preocupat de termopane, care nu avea mătuşi Tamara în spatele lui, care nu era preocupat de motociclete să-şi frângă picioarele, ci doar de reformă profundă în România, l-au dat jos", a spus Oltean.

Potrivit sursei citate, Lucian Croitoru este "un om care poate fi un excelent premier, cu un guvern politic făcut de către forţe politice responsabile".

"Eu sper, dacă nu toate forţele politice subscriu, măcar o parte din forţele politice să realizăm un guvern de uniune naţională, care să constituie o majoritate în jurul premierului Croitoru. E greu de făcut o apreciere absolut sigură, fiindcă în Parlamentul României în acest moment e posibil orice", a adăugat Ioan Oltean.

Liderul PDL a fost întrebat, în aceeaşi conferinţă de presă, dacă România îşi permite alegeri anticipate în situaţia în care Guvernul va cădea de două ori în Parlament.

"În opinia mea, România nu îşi poate permite să mai organizeze alegeri anticipate şi nici partidele politice nu îşi pot permite o asemenea iresponsabilitate. Eu sper să treacă un guvern şi, cu siguranţă, odată cu noul preşedinte vor surveni modificări (în Executiv - n.r.)", a declarat Ioan Oltean.

Liderul PDL a reamintit că alegeri anticipate nu pot fi declanşate în ultimele şase luni ale mandatului actualului preşedinte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici