PDL şi PSD au negociat fără succes cu PNL renunţarea la susţinerea amendamentelor - surse

Lideri ai PDL şi PSD au purtat negocieri, joi, cu reprezentanţi ai PNL pentru ca aceştia să renunţe la susţinerea în Parlament a sutelor de amendamente la bugetul de stat pe 2008, iar, în schimb, să li se accepte amendamente în sumă de 100.000 lei de parlamentar la bugetul Educaţiei.

29 afișări
Imaginea articolului PDL şi PSD au negociat fără succes cu PNL renunţarea la susţinerea amendamentelor - surse

PDL şi PSD au negociat fără succes cu PNL renunţarea la susţinerea amendamentelor - surse (Imagine: Mediafax Foto)

Surse din PSD au declarat pentru MEDIAFAX că, iniţial, PNL ar fi acceptat această propunere din partea coaliţiei de guvernare, după care s-a răzgândit, deoarece această înţelegere ar fi fost aflată de reprezentanţii mass-media.

Liderul PNL Călin Popescu Tăriceanu le-ar fi spus, conform surselor menţionate, parlamentarilor liberali, că nu este normal ca, după ce au criticat bugetul, să facă acum o înţelegere cu PDL şi PSD, înţelegere care să ajungă la urechile presei.

Unii parlamentari PSD au apreciat, pe de altă parte, că nu este firesc ca deputaţii şi senatorii liberali să facă amendamente de câte 100.000 lei, care să fie acceptate, după ce au lungit atât de mult dezbaterile la buget.

Viceliderul grupului parlamentar al PSD din Camera Deputaţilor Aura Vasile a declarat, joi dimineaţă, că este posibil ca proiectul bugetului de stat pe anul 2009 să fie votat în cursul zilei de Parlament, după ce liberalii vor ceda şi nu-şi vor mai susţine amendamentele respinse de comisii.

"Liberalii vor dori să plece acasă. Va fi un moment, când reprezentanţii PNL vor ceda. Cred că bugetul va fi votat azi (jo i, n.r.) pentru că toţi vor să plece acasă şi mai sunt şi o serie de întâlniri politice", a opinat deputatul PSD.

În replică la afirmaţiile Aurei Vasile, viceliderul PNL Eugen Nicolăescu a declarat pentru MEDIAFAX că PNL îşi va susţine, în continuare, amendamentele la proiectul de buget şi că, dacă lucrările vor continua în ritmul de până acum, bugetul nu are cum să fie votat, joi, de Parlament.

Potrivit unor surse parlamentare, citate, sâmbătă, de MEDIAFAX, fiecare parlamentar PSD şi PDL a primit acceptul partidului să facă amendamente la proiectul bugetului de stat pe 2009 pentru a sprijini obiective de investiţii din comunităţile locale, dar limitându-se la suma de 280.000 de lei.

Decizia le-a fost comunicată parlamentarilor de conducerile celor două partide, scopul fiind acela de a nu împovăra bugetul de stat. "Este o sumă infimă", a afirmat un parlamentar, care a adăugat că, pentru a realiza ceva în comunităţile lor, trebuie ca mai mulţi parlamentari să-şi adune sumele pentru un singur obiectiv de investiţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici