PDL susţine că a câştigat alegerile

Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a declarat, luni, că democrat-liberalii au câştigat alegerile parlamentare, obţinând cele mai multe mandate în Camera Deputaţilor şi Senat, respectiv 165, comparativ cu Alianţa PSD+PC, care are 163 de mandate.

11 afișări
Imaginea articolului PDL susţine că a câştigat alegerile

Videanu: PDL susţine că a câştigat alegerile (Imagine: Mediafax Foto)

Adriean Videanu a anunţat că, potrivit numărătorii paralele a democrat-liberalilor, după ce au fost verificate 98,53% din voturile pentru Camera Deputaţilor şi 98,88% din voturile pentru Senat, PDL a câştigat alegerile.

El a spus că PDL mai trebuie să contorizeze rezultatele din judeţele Alba, Bistriţa-Năsăud şi Timiş, "fiefuri ale partidului".

Astfel, potrivit lui Videanu, la Camera Deputaţilor, PDL are 32,89%, PSD 33,14%, PNL 18,9%, iar UDMR 6,19%.

Pe de altă parte, la Senat, PDL a obţinut 33,84%, PSD 34,28%, PNL 18,76%, iar UDMR 6,34%.

Potrivit lui Videanu, repartiţia mandatelor la Camera Deputaţilor este: 114 pentru PDL, 114 pentru PSD, 65 pentru PNL, 22 UDMR.

La Senat, PDL are 51 de mandate, PSD are 49, PNL are 28, iar UDMR are 9 mandate.

Potrivit numărătorii democrat-liberale, PDL va deţine în Parlament 165 mandate, iar PSD 163 de mandate.

"Câştigătorul alegerilor este PDL", a precizat Videanu, completând că PDL a învins nu numai PSD, ci chiar coaliţia celor două partide, PSD şi PC.

Prim-vicepreşedintele PDL a mai declarat că democrat-liberalii vor discuta cu şeful statului, în cursul serii, la recepţia pe care Traian Băsescu o organizează la Palatul Cotroceni, cu ocazia Zilei Naţionale a României.

"Nu ne-am pus problema începerii negocierilor. Aşteptăm confirmarea din partea Biroului Electoral Central, a rezultatului alegerilor şi atribuirii mandatelor, după care putem să demarăm procesul de negociere", a precizat, într-o conferinţă de presă, Adriean Videanu.

Liderul PDL a susţinut că încă nu a fost desemnată o echipă de negociatori ai partidului.

Întrebat dacă liderii PDL au discutat cu preşedintele Traian Băsescu atunci când au asistat la defilarea de 1 Decembrie, Videanu a răspuns: "Nu am discutat cu domnul preşedinte. Eram la mai mare depărtare, ca să putem purta un dialog".

Întrebat dacă vor vorbi cu preşedintele la recepţia de la Cotroceni, de 1 Decembrie, Videanu a spus: "Categoric, da".

Prim-vicepreşedintele PDL a mai spus că democrat-liberalii vor desemna o comisie de negociatori care să poarte discuţiile pentru a se forma viitorul guvern.

"Când va demara procesul de negociere, se va stabili o comisie şi un mandat pe care Biroul Permanent Naţional îl va da acestei comisii", a anunţat Videanu.

Citeşte şi

Stolojan: Dacă vom câştiga, ne prezentăm în faţa preşedintelui cu capul sus

Rezultate parţiale: PSD+PC ramâne pe primul loc

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici