Pentru prima oară în istorie, românii stabiliţi în UK au şansa să aibă un viceprimar român al Londrei! Cine este Bucovineanul-Voloşeniuc Ştefan

  • Bucovineanul-Voloşeniuc Ştefan, stabilit de câţiva ani în Marea Britanie, ajuns un antreprenor de succes, tocmai a devenit oficial candidatul Partidului Conservator pentru Marea Adunare a Londrei în alegerile din mai 2024.
  • Canidatul conservator în cursa pentru Primăria Londrei este Susan Hall, femeia care vrea să-l înfrunte pe primarul laburist Sadiq Khan.
1121 afișări
Imaginea articolului Pentru prima oară în istorie, românii stabiliţi în UK au şansa să aibă un viceprimar român al Londrei! Cine este Bucovineanul-Voloşeniuc Ştefan

Sursa - Facebook

România s-ar putea mândri cu un viceprimar român al Londrei dacă Partidul Conservator va câştiga Primăria Londrei.

Într-un sondaj realizat de Podul.ro, Bucovineanul-Voloşeniuc Ştefan conduce detaşat topul celor mai populari români stabiliţi în UK.

Peste 1 milion de români sunt stabiliţi în Marea Britanie, iar mai bine de 500.000 dintre ei se află în zona metropolitană a Londrei. Mulţi români trăiesc şi în Birmingham, Coventry Manchester, Southampton sau Bristol. Potrivit europarlamentarului Rareş Bogdan (PNL), care a precizat că a obţinut cifra de la oficialităţile de la Londra, în UK sunt peste 1,4 milioane de români., transmite Podul.ro

Comunitatea românească e a doua ca mărime din Regatul Unit, după cea poloneză, şi a devenit cea mai numeroasă comunitate din Londra, ceea ce spune foarte multe. Poate că o să vi se pară ciudat să auziţi asta, dar, după Bucureşti şi Chişinău, Londra este oraşul locuit de cei mai mulţi români, fiind urmat de Iaşi. În aceste condiţii, voturile comunităţii româneşti au devenit esenţiale în politica londoneză.

,,Astăzi este o zi de mare bucurie pentru Londra, deoarece speranţa pentru un viitor mai bun este tot mai aproape. Sunt extrem de încântat să anunţ că draga mea colegă şi prietenă, Cllr Susan Hall, a fost selectată ca şi candidat al Partidului Conservator pentru funcţia de primar al Londrei în alegerile care vor avea loc anul viitor în luna mai. Susan este o persoană de încredere şi dedicată, iar cu ea la conducere, suntem hotărâţi să transformăm Londra într-un oraş mai sigur, mai bun şi mai curat", a declarat Voloşeniuc Ştefan partenerul de campanie al lui Susan Hall. 

Bucovineanul-Voloşeniuc Ştefan a iniţiat recent o petiţie prin care solicită Guvernului Marii Britanii să ofere elevilor români din sistemul de învăţământ englez posibilitatea obţinerii Certificatului general de învăţământ secundar în limba română.   

CITEŞTE MAI MULT AICI 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici