ALERTĂ  Percheziţii la sediul PPE din Bruxelles: ancheta a început din Germania

Partidele din România care fac parte din familia populară europeană sunt PNL, PMP şi UDMR.

1024 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la sediul PPE din Bruxelles: ancheta a început din Germania

Percheziţii la sediul PPE din Bruxelles: ancheta a început din Germania

După scandalul Qatargate, care a implicat grupul socialist-democrat, o altă anchetă judiciară ar putea zgudui politica europeană, cu un an înainte de alegerile pentru reînnoirea Parlamentului UE.

În această dimineaţă, agenţi ai poliţiei belgiene şi germane au făcut o percheziţie la sediul Partidului Popular European, care este situat în rue du Commerce din Bruxelles, confiscând câteva computere.

Vestea a fost confirmată pentru presa europeană de surse din partid, potrivit cărora raidul este legat de o anchetă aflată în curs de desfăşurare în regiunea germană Turingia.

PPE, spun aceleaşi surse, „cooperează în deplină transparenţă cu autorităţile implicate şi oferă toate informaţiile utile”. Potrivit site-ului Euractiv, care a dezvăluit ştirea, ancheta ar fi legată de fraude financiare legate de personalul partidului.

Ancheta s-ar învârti în jurul lui Mario Voigt, liderul CDU din regiunea Turingia, care jucase un rol principal în campania electorală a PPE pentru alegerile europene din 2019 şi care a ajuns acum să fie vizat de anchetatori sub acuzaţia de corupţie tocmai pentru această activitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici