Peste 7.000 de amendamente la proiectul bugetului pe 2009

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, luni, la finalul şedinţei BPCC a coaliţiei, că marţi, la ora 14.00, proiectul bugetului de stat pe 2009 va intra în dezbaterea plenului Parlamentului şi speră ca cel târziu joi la prânz să fie adoptat, fiind depuse peste 7.000 de amendamente.

12 afișări
Imaginea articolului Peste 7.000 de amendamente la proiectul bugetului pe 2009

Peste 7.000 de amendamente la proiectul bugetului pe 2009

"Mâine (marţi, n.r.) la ora 14.00 bugetul de stat intră în plen, cel târziu joi la prânz sperăm să fie gata, cel puţin aşa estimăm noi" a precizat Flutur, la Palatul Victoria.

El a precizat că la buget s-a lucrat până luni de dimineaţă, fiind circa 7.000 de amendamente în discuţie.

Comisiile de buget-finanţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au aprobat, sâmbătă, proiectul bugetului de stat pe 2009 cu 8 voturi împotrivă, aparţinând parlamentarilor PNL şi UDMR. Parlamentarii au terminat dezbaterea acestui proiect cu o zi mai devreme decât programul stabilit iniţial.

Parlamentarii din cele două comisii au aprobat, de principiu, suplimentarea cu 120 milioane de lei a sumelor acordate Ministerelor Educaţiei, Sănătăţii, Culturii, Dezvoltării şi Transporturilor, bani care vor fi luaţi de la Fondul Naţional de Dezvoltare -100 milioane de lei şi Fondul de rezervă al Guvernului - 20 milioane de lei.

Această sumă urmează să fie repartizată pe cele cinci ministere până luni, când se va depune la Biroul Permanent raportul comisilor de specialitate.

Tot sâmbătă, comisiile reunite de buget-finanţe au aprobat bugetul asigurărilor de stat pe 2009, fiind înregistrate doar 7 voturi "împotrivă", din partea parlamentarilor PNL şi UDMR.

Proiectul bugetului de stat şi cel al asigurărilor sociale de stat pe 2009 urmează să intre, marţi, în dezbaterea plenului Parlamentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici