Petre Tobă, pus la dispoziţie printr-un ordin al ministrului de Interne Dragoş Tudorache

Fostul ministru Petre Tobă a fost pus la dispoziţie printr-un ordin al actualului ministru al Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, măsura fiind luată ca urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale în dosarul în care Tobă este acuzat de favorizarea infractorului.

2163 afișări
Imaginea articolului Petre Tobă, pus la dispoziţie printr-un ordin al ministrului de Interne Dragoş Tudorache

Petre Tobă, pus la dispoziţie printr-un ordin al ministrului de Interne Dragoş Tudorache

"Prin ordine ale ministrului afacerilor interne, Ioan-Dragoş Tudorache, în conformitate cu prevederile Legii 360/2002 privind Statutul Poliţistului, ca urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale, domnii Petre Tobă, Gelu Oltean, Rareş Văduva şi Horaţiu Năbîrjoiu au fost puşi la dispoziţie. De asemenea, prin acte administrative emise potrivit competenţelor, au mai fost puşi la dispoziţie alţi 11 poliţişti, faţă de care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale", anunţă printr-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilo Interne (MAI).

Petre Tobă şi-a dat demisia din funcţia de ministru al Afacerilor Interne după ce DNA l-a acuzat de favorizarea infractorului, în legătură cu refuzul de desecretizare a unor documente privind activitatea Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI).

Dragoş Tudorache, ministrul Afacerilor Interne, a declarat într-un interviu acordat agenţiei de presă MEDIAFAX că există cadru legal pentru desecretizarea solicitată de DNA, precizând că în prezent MAI analizează în acest sens o cerere venită de la DNA.

"Din punctul meu de vedere există cadru legal pentru desecretizarea documentelor. Trebuie parcurşi anumiţi paşi în desecretizare. Există, tocmai că există un cadru legal foarte bine definit raportat la etapele care trebuie urmate. Suntem acum în lucru, ne-a venit în mod formal cererea din partea DNA pentru desecretizare. Suntem acum în lucru urmând aceste etape care trebuie parcurse şi eu sper ca în cel mai scurt timp să fim în măsură să răspundem cererii DNA", a declarat Dragoş Tudorache.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici