Piloţii Blue Air îi cer lui Orban să emită Hotărârea de Guvern privind acordarea ajutorului de stat

  • Piloţii de la Blue Air au transmis, miercuri, o scrisoare deschisă către premierul Ludovic Orban în care îi cer să emită Hotărârea de Guvern privind acordarea ajutorului de stat, pentru că doar aşa poate fi salvată aviaţia civilă română
  • „Dorim să vă transmitem nevoia iminentă de a emite Hotărârea de Guvern pentru aprobarea ajutorului de stat conform OUG 139/19 August 2020”
  • Piloţii riscă să rămână fără locuri de muncă şi vor fi forţaţi să îşi ofere serviciile pentru companii străine
513 afișări
Imaginea articolului Piloţii Blue Air îi cer lui Orban să emită Hotărârea de Guvern privind acordarea ajutorului de stat

Piloţii Blue Air îi cer lui Orban să emită Hotărârea de Guvern privind acordarea ajutorului de stat

Scrisoarea deschisă adresată premierului Ludovic Orban este semnată de Sindicatul Piloţilor Blue Air.

„Putem să controlăm un avion, dar nu putem să controlăm mediul socio-politic, economic sau sanitar. Putem decide în ce direcţie să zboare o aeronavă, dar nu în ce domeniu se alocă fondurile de redresare a economiei. Este în puterea dumneavoastră să decideţi şi nu putem decât să fim onoraţi de faptul că aveţi încredere în noi şi că aţi ales să susţineţi sectorul aviaţiei de transport pasageri din România”, se arată în scrisoare.

Piloţii îi transmit lui Orban „nevoia iminentă” de a emite HG pentru aprobarea ajutorului de stat.

„Dorim să vă transmitem nevoia iminentă de a emite Hotărârea de Guvern pentru aprobarea ajutorului de stat conform OUG 139/19 August 2020, pentru a ne putea exercita meseria în continuare. Menţionăm că măsuri similare au fost luate şi implementate şi de alte state pentru a-şi asigura acest domeniu-cheie al economiilor naţionale şi considerăm că acordarea garanţiei de stat pentru accesarea împrumutului reprezintă un câştig pentru toate entităţile implicate: pasageri, angajaţi, colaboratori şi nu în ultimul rând economia României”, spun piloţii.

Potrivit acestora, piloţii riscă să rămână fără locuri de muncă şi vor fi forţaţi să îşi ofere serviciile pentru companii străine.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici