PIN propune şapte amendamente la Tratatul European

Partidul Iniţiativa Naţională a transmis, duminică, Guvernului şi Preşedinţiei, şapte amendamente la Tratatul European, solicitând dezbaterea de urgenţă a acestora şi impunerea lor la discuţiile conferinţei interguvernamentale de la Bruxelles, care şi-a început lucrările în 23 iulie.

1 afișare
Imaginea articolului PIN propune şapte amendamente la Tratatul European

PIN propune şapte amendamente la Tratatul European

Vicepreşedintele PIN Lavinia Şandru a criticat, duminică, într-o conferinţă de presă, "nepăsarea" manifestată la nivelul Preşedinţiei şi a Guvernului, legată de negocierile şi dezbaterile din cadrul acestei conferinţe, în cadrul căreia urmează să se redacteze o nouă variantă de Tratat European, ce va lua locul Tratatului Constituţional.

În contextul în care liderii europeni îşi propun ca mai devreme de luna octombrie să se finalizeze negocierile cu privire la noua Constituţie europeană, Lavinia Şandru a prezentat şapte amendamente ale PIN, care “pot servi în viitor interesului naţional al Romaniei”.

Aceasta a mai arătat că PIN solicită “prezentarea publică de urgenţă a setului de propuneri, componenţa echipei de negociatori din partea României, precum şi evoluţia zilnică a negocierilor din cadrul Conferinţei Interguvernamentale, în scopul de a urmări respectarea interesului naţional al României, în textul viitorului Tratat European”.

Şandru a arătat că, în cazul în care nu va primi un răspuns din partea Executivului, singura autoritate care reprezintă, alături de şeful statului, interesele României la această conferinţă interguvernamentală, “acest lucru înseamnă că atât pe premierul Tăriceanu, cât şi pe preşedintele Traian Băsescu nu îi interesează soarta românilor”.

 


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici