Planul lui Cîţu pentru prima şedinţă de Guvern: bugetul pe 2021 şi măsuri contra COVID-19

Premierul Florin Cîţu le-a transmis miniştrilor, miercuri, priorităţile pentru prima şedinţă de Guvern, care va avea loc săptămâna viitoare, între ele fiind măsuri pentru combaterea pandemiei şi finalizarea construcţiei bugetului pe anul 2021.

1156 afișări
Imaginea articolului Planul lui Cîţu pentru prima şedinţă de Guvern: bugetul pe 2021 şi măsuri contra COVID-19

Sursa foto: Mediafaxfoto

„Sunt câteva lucruri pe care le-am pregătit pentru şedinţa următoare care o să fie săptămâna viitoare şi sunt câteva priorităţi care sunt în special pentru combaterea efectelor negative generate de pandemiei şi câteva necesare pentru susţinerea mediului de afaceri şi finalizarea construcţiei bugetului pe anul 2021. Toate aceste lucruri trebuie să le avem gata săptămâna viitoare”, le-a spus primul ministru Florin Cîţu membrilor Executivului.

Acesta a spus că în primul rând, trebuie promovat proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru prelungirea măsurilor active până la 30 iunie 2021, pentru care ministrul Muncii Raluca Turcan a fost atenţionată să aibă în vedere termenul şi să fie gata săptămâna viitoare.

Apoi, premierul ia în calcul promovarea proiectului de ordonanţă de urgenţă privind prelungirea termenului de aplicare a programului guvernamental IMM Invest până la 30 iunie 2021 şi aprobarea noului subprogram Agro IMM Invest cu aplicare până la acelaşi termen, imediat după primirea deciziei de autorizare din partea Comisiei Europene.

„Până în data de 24 decembrie va fi emisă decizia de autorizare de către Comisia Europeană. Avem această decizie, deci trebuie să mergem mai departe”, a spus Cîţu.

„Tot legat de schema de ajutor de stat, Comisia a emis decizia de prelungire cu 6 luni a perioadei de funcţionare a schemei de ajutor de stat pentru companiile mari. Gradul de finanţare şi garantare aferentă poziţiilor oferite au fost deja aprobate şi sunt înaintate spre publicare în Monitorul Oficial. Mai avem promovarea proiectului de ordonanţă de urgenţă prin care este instituită schema de ajutor de stat privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul Horeca – turism, structuri de cazare, structuri de alimentaţie şi turism, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei de Covid-19. Aici este domnul ministru Claudiu Năsui! Pentru săptămâna viitoare ar trebui să fim gata cu toate avizele”, a mai spus premierul

Această schemă a fost deja notificată la Comisia Europeană, iar după ce vor fi transmise toate clarificările necesare în vederea verificării compatibilităţii schemei de ajutor de stat se va realiza şi o notificare oficială, urmând ca decizia de autorizare să fie emisă în procedură accelerată, potrivit şefului Executivului.

„Mai avem promovarea proiectului de ordonanţă pentru prelungirea unor facilităţi fiscale în contextul pandemiei Covid-19 şi aici, domnule ministru Nazare, lucrurile sunt în derulare. Promovarea unor măsuri fiscale bugetare pentru menţinerea indemnizaţiei aferente funcţiilor de demnitate publică la nivelul acordat pentru luna decembrie 2020 şi altele similare”, a mai spus Florin Cîţu despre ce are în vedere Guvernul pentru prima şedinţă de Guvern.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici