Platforma IMM Invest blocată. Romaşcanu (PSD): Inacceptabil, cu toate resursele tehnologice din 2020, Guvernul să nu fie în stare să achiziţioneze un site

  • PSD critică eşecul Guvernului în ziua lansării programului IMM Invest România, după blocarea aplicaţiei după doar câteva accesări simultane
  • Lucian Romaşcanu (PSD): Din ceea ce susţineau, platforma permitea 3 milioane de conexiuni simultane, din păcate a picat la 200 de conexiuni simultane
  • Oficialii Fondului au spus că suspectează un atac cibernetic sofisticat, iar site-ul va fi repornit marţi
465 afișări
Imaginea articolului Platforma IMM Invest blocată. Romaşcanu (PSD): Inacceptabil, cu toate resursele tehnologice din 2020, Guvernul să nu fie în stare să achiziţioneze un site

Platforma IMM Invest blocată. Reacţia PSD: Inacceptabil, cu toate resursele tehnologice din 2020, Guvernul să nu fie în stare să achiziţioneze un site

PSD a reacţionat faţă de blocarea platformei iniţiate de Ministerul Finanţelor ca parte a planului de repornire a economiei, unde companiile mici şi mijlocii se puteau înscrie pentru accesarea de credite garantate de stat.

„Este inacceptabil ca în anul 2020, cu toate resursele tehnologice pe care le avem, Guvernul să nu fie în stare să achiziţioneze un site, o platformă care să fie stabilă chiar şi la un număr foarte mare de accesări simultane”, a fost reacţia lui Lucian Romaşcanu (PSD) la eşecul platformei în prima zi de lansare. 

PSD consideră că este prima idee cu adevărat importantă în domeniul economic, dar gestionată prost.

„Dupa o întarziere de peste 30 de zile de cand mediul de afaceri asteapta masuri în sprijinul lui, prima idee cu adevarat importanta pe care a avut-o acest guvern a fost un fiasco.

Dar pe fond, programul este un lucru bun şi probabil aşteptat cu interes de catre mediul de afaceri dar comunicarea Guvernului trebuia sa fie extrem de clară si să explice că dobânda zero este doar pentru acest an, că nu exista acel click and go, adica dau un click şi mi-am luat banii si probabil vor exista două filtre de risc, odată al Guvernului şi odată al băncii finanţatoare, deci lucrurile nu vor fi atât de rapide şi îmi este frică să nu se îngroape iarăşi în birocraţie o idee care ar trebui să fie bună”, a spus Romaşcanu. 

El respinge acuzaţia voalată a lui Cîţu la adresa PSD, ca inamicii politici ar fi de vină pentru blocarea platformei.
 

„Faptul că suntem acuzaţi, inamicii politici suntem acuzaţi de d-l Cîtu care păstrează o distanţare totală faţă de logica si bun simt este doar în nota obişnuită care devine linie de comunicare de a arunca vina pe altii atunci când ceva nu funcţionează.

Să nu uităm de partea cu BOR şi d-l Vela care a făcut acel acord cu Patriarhia pentru că primarii PSD scoteau oamenii pe stradă, sa nu uitam iesirea d-lui Iohannis care a acuzat Parlamentul că prin adăugarea unor puncte importante la hotărârea adoptata îi încurcă, ceea ce este total aberant şi avem astazi acest esec de lansare a platformei pentru IMM-uri care în principiu este un dezastru major pentru această guvernare”, a mai spus Romaşcanu, care a menţionat că PSD a cerut un pact politic de colaborare, la care PNL refuză să adere. 

Site-ul IMM Invest, al programului guvernamental considerat cel mai important pentru relansarea economică, s-a blocat în această dimineaţă, la momentul lansării. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici