PLD: Guvernul să demisioneze până luni sau iniţiem moţiune de cenzură

PLD solicită demisia Guvernului Tăriceanu II până luni, în caz contrar urmând să iniţieze moţiunea de cenzură "Guvernul Tăriceanu - guvern corupt şi incompetent", a anunţat, vineri, liderul partidului, Theodor Stolojan.

1 afișare
Imaginea articolului PLD: Guvernul să demisioneze până luni sau iniţiem moţiune de cenzură

PLD: Guvernul să demisioneze până luni sau iniţiem moţiune de cenzură

Liderul PLD, Theodor Stolojan, a prezentat, vineri, după Delegaţia Permanetă a partidului, o Rezoluţie adoptată în cadrul forului de conducere, prin care se solicită demisia, în trei zile, a Guvernului Tăriceanu II, în caz contrar PLD urmând să demareze demersurile pentru iniţierea unei moţiuni de cenzură, împreună cu Partidul Democrat.

"Cerem Guvernului Tăriceanu să îşi dea urgent demisia, asumându-şi întreaga răspundere politică pentru numirea şi susţinerea în funcţie a fostului ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remeş, şi a celorlalţi miniştri, asupra cărora planează grave acuzaţii de corupţie", se arată în Rezoluţia adoptată de Delegaţia Permanentă a PLD.

În cazul în care, până luni, Guvernul nu demisionează, Theodor Stolojan a anunţat că PLD "demarează acţiunea de iniţiere a moţiunii de cenzură «Guvernul Tăriceanu - guvern corupt şi incompetent»", în acest sens formaţiunea urmând să înceapă discuţii cu toţi parlamentarii care susţin lupta împotriva corupţiei, indiferent din ce partid fac parte.

Surse din PD şi PLD au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că cele două formaţiuni iau în calcul iniţierea unei alte moţiuni de cenzură, axată pe tema corupţiei care "a ajuns pe masa Guvernului", principalii membri ai Cabinetului care ar urma să fie criticaţi în document fiind Călin Popescu Tăriceanu, Tudor Chiuariu, Paul Păcuraru, precum şi Decebal Traian Remeş.

PLD şi PD iau în calcul, în condiţiile în care nu se pot baza, în iniţierea moţiunii de cenzură, pe semnăturile parlamentarilor PSD care au semnat deja moţiunea respinsă de Parlament, pe sprijinul din partea PRM, PC, a independenţilor, au precizat aceleaşi surse.

În privinţa UDMR, aceleaşi surse au menţionat că un semnal clar din partea UDMR că nu mai acceptă actualul Guvern ar fi fost să se retragă din Executiv, după scandalul de corupţie în care a fost implicat Decebal Traian Remeş. Dar, întrucânt Uniunea nu a făcut acest gest, PD şi PLD nu pot conta pe sprijinul acesteia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici