PMP: România, care a trecut prin dictatură, nu ar putea sa ignore situaţia din Venezuela

Liderul PMP, Eugen Tomac, a criticat lipsa reacţiei autorităţilor cu privire la situaţia din Venezuela, că România, care a trecut prin dictatura comunismului, nu atrebuie să ignore o asemenea situaţie şi că el este alături de eroul Guaido care înfruntă acest regim dictatorial susţinut de Putin.

157 afișări
Imaginea articolului PMP:  România, care a trecut prin dictatură, nu ar putea sa ignore situaţia din Venezuela

PMP: România, care a trecut prin dictatură, nu ar putea sa ignore situaţia din Venezuela

”Despre Venezuela sau despre cum România nu poate face politica externă. Întrucât temele de pe agenda internaţională nu prezintă niciun interes pentru oficialii români, eu aş dori să scriu, totuşi, câteva ganduri despre Venezuela, subiect al titlurilor de presă din lumea întreagă în ultimele zile. În Venezuela, de câţiva ani, peste 90% din populaţia acestei ţări se află în penurie totală: hiperinflaţie, lipsa bunurilor, falimentul serviciilor publice, lipsa infrastructurii critice: fără spitale, fără apa potabilă (doar 30 min pe zi). Toate acestea au generat un exod masiv al populaţiei de peste 3 milioane. Statul a organizat foametea pentru a ţine cetăţenii captivi manipulărilor unui lider aflat în profund delir, N. Maduro. Îmi aduc aminte că în 2013 acest dictator a programat Crăciunul cu aproape două luni înainte de normalitate, doar pentru a oferi sporuri angajaţilor din sectorul public. Sub pretextul fericirii, nu a făcut decât să inoveze în metode de ascundere a nemulţumirilor generate de starea proastă a economiei. Tot el şi tot sub acelasi pretext, a decis să naţionalizeze fericirea, prin înfiinţarea Ministerului Fericirii Sociale Supreme”, a scris pe Facebook Eugen Tomac.

El a mai afirmat că în prezent în Venezuela se profilează un lider al opoziţiei.

”În timp ce SUA, Canada, Brazilia şi alte state din regiune şi-au exprimat susţinerea pentru Juan Guaido, liderii europeni întârzie a-şi exprima poziţia. În schimb, Putin şi Erdogan au sărit imediat in apărarea dictatorului Maduro. În mod normal, o ţară ca România, care a trecut prin dictatura comunismului, nu ar putea sa ignore o asemenea situaţie. Dar uite cum "bine" o face! Dacă pretindem că facem politică externă (mai ales acum, când exercităm Preşedinţia Consiliului UE), mi s-ar parea firesc să ne exprimăm solidaritatea faţă de o naţiune supusă unui asemenea regim. Eu sunt alături de eroul Guaido care înfruntă acest regim dictatorial susţinut de Putin, sunt alături de milioanele de cetăţeni care strigă în stradă pentru libertate: <Queremos la libertad de Venezuela!>”, a conchis liderul PMP.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici