PMP va merge, miercuri, la negocierile cu premierul desemnat Ludovic Orban privind formarea noului Guvern

Preşedintele PMP Eugen Tomac şi preşedintele executiv al partidului, Marius Paşcan, vor merge, miercuri, de la ora 16.00, la discuţiile cu premierul desemnat Ludovic Orban, în sediul PNL, privind formarea noului Guvern, au transmis reprezentanţii partidului.

416 afișări
Imaginea articolului PMP va merge, miercuri, la negocierile cu premierul desemnat Ludovic Orban privind formarea noului Guvern

PMP va merge, miercuri, la negocierile cu Ludovic Orban privind formarea Guvernului

Acesta este primul partid parlamentar care şi-a anunţat prezenţa la negocierile cu PNL privind formarea Executivului.

Ludovic Orban a declarat că numele persoanelor din echipa noului Guvern vor fi făcute publice după finalizarea negocierilor politice, iar runda finală de negociere va fi probabil marţi sau miercuri, „în care practic decidem cu fiecare formaţiune politică”.

Şeful statului Klaus Iohannis a anunţat, într-o declaraţie susţinută, marţi, la Palatul Cotroceni, că premierul desemnat este liderul PNL, Ludovic Orban.

Potrivit articolului 103, alineatul 2, din Constituţie „candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului”.

De asemenea, „programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor”, potrivit Legii fundamentale.

Taguri:
pmp,
negocieri,
guvern

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici