PNL a votat legea privind votul prin corespondenţă. Numărul parlamentarilor de diaspora, dublat

Conducerea PNL a votat, luni, în şedinţa Biroului Permanent Naţional, proiectul de lege privind votul prin corespondenţă, a anunţat copreşedintele liberal Alina Gorghiu, ea precizând că în proiect s-a stabilit ca numărul de parlamentari de diaspora să fie dublat.

265 afișări
Imaginea articolului PNL a votat legea privind votul prin corespondenţă. Numărul parlamentarilor de diaspora, dublat

PNL a votat legea privind votul prin corespondenţă; numărul parlamentarilor de diaspora, dublat (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

Alina Gorghiu a declarat că în cadrul Biroului Permanent s-a discutat despre votul prin corespondenţă, care s-a concretizat printr-un vot unanim în şedinţa conducerii liberale.

”Proiectul nostru este elaborat de comisia din care fac parte toţi parlamentarii de diaspora ai PNl şi parlamentarii din comisia de cod electoral. Este o reuşită a PNL, pentru că ţine cont de acea revoluţie din noiembrie 2014, de la prezidenţiale, şi este un proiect faţă de care ne-am asumat cu răspundere că îl vom duce la bun sfârşit”, a declarat Gorghiu.

Copreşedintele PNL a spus, despre proiectul de lege, că ”cel mai important lucru este că se asigură pârghia prin care cetăţenii din diaspora au opţiunea să voteze şi prin corespondenţă”.

Gorghiu a mai arătat că numărul de parlamentari a fost o altă discuţie, şi s-a dublat numărul de mandate. ”Din punctul nostru de vedere, este cea mai bună cifră la care s-a ajuns, opt deputaţi şi patru senatori”, a adăugat ea.

Alina Gorghiu a mai anunţat că cei doi copreşedinţi ai PNL diaspora, Viorel Badea şi Victor Ionescu, au fost mandataţi să demareze comunicări cu PLDM, în Republica Moldova, pentru semnarea unui protocol de colaborare între cele două formaţiuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici