PNL: Alegerile libere sunt puse în pericol de obsesia comunistoidă a PSD-ALDE pentru cenzură

PNL critică intenţia reprezentanţilor PSD-ALDE de a incrimina ca fapte penale insulta şi calomnia, liberalii susţinând că singura soluţie pe care o mai au liderii coaliţiei de guvernare pentru a ieşi pe stradă este să instituie cenzura pentru a nu mai fi huidiţi.

473 afișări
Imaginea articolului PNL: Alegerile libere sunt puse în pericol de obsesia comunistoidă a PSD-ALDE pentru cenzură

PNL: Alegerile libere sunt puse în pericol de obsesia comunistoidă a PSD-ALDE pentru cenzură

”Zilele acestea s-a confirmat faptul că singura soluţie pe care o mai au cei din PSD-ALDE pentru a ieşi pe stradă, ca să dea ochii cu cetăţenii, este să instituie cenzura pentru a nu mai fi huidiţi. Obsesia comunistoidă de a-i reduce la tăcere pe cei revoltaţi de prestaţia guvernamentală lamentabilă a coaliţiei PSD-ALDE zace în fibra acestei structuri politice şi apare recurent ori de câte ori se confruntă cu voci critice din societatea civilă, din mass-media sau din Opoziţie. Iniţiativa anunţată de Eugen Nicolicea şi Codrin Ştefănescu pentru incriminarea ca faptă penală a insultei şi calomniei, alăturată celei sugerate de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, referitoare la presupusele acte de <defăimare>, relevă intenţii reale de restrângere a libertăţii de exprimare cu scopul de a diminua prăbuşirea PSD-ALDE în opţiunile politice ale cetăţenilor”, se arată într-un comunicat al PNL.

Potrivit sursei citate, o tentativă similară de a restrânge libertatea de exprimare a avut loc înainte de alegerile din 2016, când Liviu Dragnea a iniţiat proiectul privind Legea defăimării.

”Insulta şi calomnia sunt incriminate de Codul civil, iar această reglementare este suficientă pentru a proteja dreptul la propria imagine prin apel la instanţele de judecată. Orice demers de natură a transfera aceste fapte în domeniul penal, cu atât mai mult cu cât vin pe fondul nemulţumirilor exprimate de cetăţeni faţă de puterea politică, nu reprezintă altceva decât un act de cenzură politică. De altfel, în privinţa instituţiilor de presă, majoritatea PSD-ALDE din Consiliul Naţional al Audiovizualului şi-a demonstrat recent lipsa de imparţialitate atunci când a recurs la acte de represiune politică, pe de o parte sancţionând vocile critice faţă de actuala putere, iar pe de altă parte dovedindu-se îngăduitoare cu derapajele acelor publicaţii partizane PSD-ALDE. În mod esenţial, libertatea de exprimare reprezintă un element fundamental în garantarea unor alegeri libere şi corecte. Or, demersurile legislative anunţate de PSD-ALDE reprezintă un atac frontal şi brutal la democraţia românească, cu scopul de a falsifica următoarele scrutine electorale, respectiv de a evita iminenta pierdere a alegerilor în următorii doi ani de zile”, se mai arată în comunicat.

Liberalii susţin că toate acestea sunt semnale de alarmă pentru orice stat membru al Uniunii Europene care arată intenţia PSD-ALDE de a instaura în România un regim autocratic, bazat pe frică şi pe acţiuni de intimidare.

”Partidul Naţional Liberal va folosi toate pârghiile pe care le are la dispoziţie, prin reprezentanţii săi, pentru a bloca aceste demersuri de îngrădire a libertăţii de exprimare, atât prin proceduri naţionale, cât şi prin acţiuni la nivel european”, se menţionează în finalul comunicatului de presă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici