PNL: Atacul lui Rus e îndreptat nu numai împotriva ministrului delegat Stroe, ci şi împotriva MAI

Liberalii susţin că "atacul" lui Ioan Rus este îndreptat nu numai împotriva ministrului delegat pentru Administraţie, Radu Stroe, ci şi împotriva MAI şi constituie "un act nedemn, rău intenţionat şi fără niciun fundament tehnic, juridic sau politic, producând prejudicii de imagine nejustificate".

1443 afișări
Imaginea articolului PNL: Atacul lui Rus e îndreptat nu numai împotriva ministrului delegat Stroe, ci şi împotriva MAI

Ioan Rus (Imagine: Mediafax Foto)

"Atacul domnului Ioan Rus este îndreptat nu numai împotriva ministrului delegat pentru Administraţie, ci şi împotriva Ministerului Administraţiei şi Internelor şi constituie un act nedemn, rău intenţionat şi fără niciun fundament tehnic, juridic sau politic, producând prejudicii de imagine nejustificate", se arată într-un comunicat al Departamentului de Comunicare al PNL, referitor la declaraţiile făcute de Ioan Rus într-un interviu televizat.

"Menţionăm faptul că acuzele, insinuările şi calificativele folosite în mod gratuit nu onorează pe nimeni, şi în principal pe cel care le atribuie, şi nici nu pot reprezenta scuze în ochii opiniei publice pentru ceea ce a făcut sau nu autorul acestei alegaţii", adaugă sursa citată.

Fostul ministru de Interne Ioan Rus l-a caracterizat pe actualul şef al MAI, Radu Stroe, drept un "şmecheraş de mâna a doua" care a făcut un "joc de glezne", dar până la urmă a înaintat Curţii Constituţionale aceleaşi date pe care dorea să le prezinte şi el pe subiectul referendumului din 29 iulie.

Ioan Rus l-a catalogat pe Stroe drept "un şmecheraş de Bucureşti" într-un interviu acordat Transilvania Live, comentând momentul demisiei sale de la şefia Ministerului de Interne.

El a susţinut că nu a dorit să se ascundă în spatele premierului atunci când a susţinut că nu pot fi prezentate date nereale privind numărul celor din listele electorale permanente.

"A făcut puţin joc de gleznă la televizor (Stroe - n.r.), cum o să schimbe el la Curte, cu ce date... după care a adus exact aceleaşi date. La sfârşit, pe stradă aşa, la nivel de şmecher de Bucureşti, a fost foarte interesant câteva zile, după care în momentul în care i s-a pus o hârtie pe care să o semneze, ce să semneze altceva decât realitatea. (...) Atunci practic noi am plecat, domnul ăsta ministru delegat... nu-mi pare rău de mine, doar de Dobre îmi pare rău care este un excepţional specialist în administraţie. Pe domnul Stroe acesta nu-l cunosc decât aşa, când l-am văzut mi s-a părut un şmecheraş de mâna a doua", a susţinut Rus.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici