PNL Bucureşti, despre prefectul Capitalei: Porneşte cu handicapul profesionistului neexperimentat

Prim-vicepreşedintele PNL Bucureşti Alexandru Nazare a declarat, joi, că noul prefect al Capitalei, Romulus Sever Stana, porneşte la drum „cu handicapul profesionistului neexperimentat şi nefamiliarizat cu administraţia publică la nivelul Capitalei”.

817 afișări
Imaginea articolului PNL Bucureşti, despre prefectul Capitalei: Porneşte cu handicapul profesionistului neexperimentat

PNL Bucureşti, despre prefectul Capitalei: Porneşte cu handicapul profesionistului neexperimentat

„PNL Bucureşti urmăreşte cu atenţie tot ce se întamplă la nivel administrativ în Capitală. Conflictul din interiorul PSD, dintre domnul Dragnea şi doamna Firea, aduce deservicii majore bucureştenilor. PNL Bucureşti speră ca domnul Stana Sever Romulus, în calitate de prefect, să aibă o atitudine de mediator în acest conflict, pentru a nu perpetua blocajele deja existente la nivel administrativ. Trecând peste faptul că intră în obligaţia Guvernului să ne prezinte un CV al actualului prefect, lucru pe care nu l-a făcut până la ora actuală, ne vedem nevoiţi să ne raportăm la informaţiile din mediul online şi acestea foarte puţine”, a transmis prim-vicepreşedintele PNL Bucureşti, într-un comunicat de presă remis, joi, MEDIAFAX.

Liberalul mai spune că faptul că a lucrat la nivel tehnic în cadrul primăriei Popeşti-Leordeni nu îl recomandă pe Romulus Sever Stana pentru funcţia de prefect al Capitalei.

„Conform acestor date, domnul Stana a lucrat în primaria Popeşti-Leordeni, ceea ce ne arată că nu cunoaşte problemele Bucureştiului şi astfel porneşte pe noul drum administrativ cu handicapul profesionistului neexperimentat şi nefamiliarizat cu administraţia publică la nivelul Capitalei. A lucra la nivel tehnic în primaria Popeşti-Leordeni nu te recomandă în a fi un bun prefect al Capitalei. Sperăm ca lipsa de experienţă şi de implicare directă în activitatea administrativă din Bucureşti să nu fie decontată de bucureşteni. De asemenea, sperăm ca prefectul să nu trasfere la nivel de Bucureşti deja renumitele bâlbe şi gafe ale Guvernului. În concluzie, PNL Bucureşti îşi doreşte ca acest prefect să îşi cunoască şi să îşi îndeplinească atribuţiile dincolo de directivele de partid şi de luptele politice din PSD, pentru că scopul nostru înainte de toate este binele bucureşteanului”, a completat Nazare.

Guvernul a aprobat, miercuri, un proiect de hotărâre prin care l-a detaşat în funcţia de prefect al Capitalei pe Stana Sever Romulus, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, după şedinţa Executivului.

Stana Sever Romulus a fost consilierul primarului din Sectorul 6, Gabriel Mutu, iar în trecut a lucrat în calitate de consilier la ANSVSA.

Acesta va exercita cu caracter temporar funcţia de prefect al Capitalei, în urma detaşării.

Pe data de 20 decembrie 2018, Speranţa Cliseru şi-a încetat mandatul în funcţia de prefect al Capitalei, potrivit unui anunţ făcut de purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

Fostul prefect al Capitalei, Speranţa Cliseru, este apropiată a Gabrielei Firea, ocupând în trecut funcţia de consilier al acesteia. Până să ajungă la Primăria Capitalei, Cliseru a fost administrator public al oraşului Voluntari, care îl are ca primar pe Florentin Pandele, soţul Gabrielei Firea.

În jurul Speranţei Cliseru a existat o controversă referitoare la semnarea ordinului de intervenţie în forţă a jandarmilor la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei. În timp ce purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Marius Militaru, a susţinut că aceasta a dat ordin, în jurul orei 23.30, ca jandarmii să intervină în forţă, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a susţinut constant că ordinul a fost scris de jandarmi, iar semnătura prefectului a fost una formală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici