PNL cere DEMITEREA imediată a Prefectului Capitalei, Speranţa Cliseru

Consilierul general din partea PNL, Ciprian Ciucu, a declarat, vineri, că Guvernul trebuie să o demită pe Speranţa Cliseru din funcţia de prefect al Capitalei, deoarece aceasta ”nu a constatat ilegalitatea delegării serviciilor către companiile municipale înfiinţate ilegal de Gabriela Firea”.

827 afișări
Imaginea articolului PNL cere DEMITEREA imediată a Prefectului Capitalei, Speranţa Cliseru

PNL cere DEMITEREA imediată a Prefectului Capitalei, Speranţa Cliseru

„Se impune demiterea de îndată a Prefectului Capitalei, Speranţa Cliseru. Guvernul României trebuie să o demită imediat pe Speranţa Clişeru din funcţia de Prefect al Capitalei pentru că a eşuat în a constata ilegalitatea delegării serviciilor către companiile municipale infiinţate ilegal de către Gabriela Firea, cu toate că i s-a ataras repetat atenţia de către opoziţie!”, a scris Ciprian Ciucu, pe Facebook.

Consilierul general PNL a susţinut că Speranţa Cliseru a fost angajată pentru a lucra în interesul primarului general Gabriela Firea.

„Speranţa Clişeru este omul de casă al familiei Firea-Pandele, a dat concurs si a fost angajată la PMB pe o funcţie publică tocmai pentru a putea fi delegată, din funcţia publică, în funcţia de Prefect al Capitalei! Nu avem încredere că (1) Speranţa Clişeru acţionează cu integritate, (2) efectuează cu bună-credinţă controlul legal al actelor Primpriei Capitalei, (3) îşi exercită funcţia în interesul cetăţenilor şi al Guvernului!”, a adăugat Ciprian Ciucu, pe Facebook.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, joi, anularea tuturor hotărârilor de înfiinţare a companiilor municipale ale Primăriei Capitalei, în urma unui proces iniţiat de USR Bucureşti în 2017, decizia fiind definitivă, a anunţat, joi, preşedintele USR Bucureşti, Roxana Wring.

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, vineri, că cele 22 de Companii Municipale sunt legale, în ciuda deciziei Curţii de Apel Bucureşti, care spune că aceste societăţi ar fi trebuit înfiinţate cu votul a două treimi din Consiliul General al Municipiului, şi nu cu majoritate simplă.

„Este surprinzător faptul că un partid nou, USR, nu face altceva dect să blocheze. Noi am câştigat 20 de procese cu ei până acum (...) Cred că practica judiciară trebuie să fie unificată la un moment dat, pentru că noi am câştigat chiar de peste 20 de ori chiar în privinţa înfiinţării Companiilor Municipale. Problema este, din punct de vedere juridic, că aceste societăţi sunt legale, funcţionează şi vor funcţiona în continuare, ele nu pot să fie desfiinţate, ele au fost practic înfiinţate pe legislaţia în vigoare. Dacă ar fi existat cea mai mică problemă se putea face contestaţie în 15 zile de la data înfiinţării, dar a trecut deja un an şi jumătate”, a declarat, vineri, Gabriela Firea.

Primarul general spune că aceste societăţi sunt legale, chiar dacă în decizia Curţii de Apel se arată că ele ar fi trebuit înfiinţate cu o majoritate de două treimi.

„Dar mergând totuşi la fondul probelemei, noi am câştigat pe fond cu explicaţii foarte clare. Încă o dată vreau să fac o subliniere. Curtea de Apel nu a spus nicăieri ceea ce afirmă USR pe Facebook, şi anume că societăţile municipale sun ilegale. Curtea de Apel face referire doar la faptul că deciziile administrative de înfiinţare, şi anume hotărârile Consiliului General ar fi trebuit să fie adoptate cu două treimi din majoritatea consilierilor şi nu cu jumătate plus unu (...) Aşteptăm cu interese motivarea”, a declarat, vineri, Gabriela Firea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici